Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Aids

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus - Εδώ είναι το σημείο σου» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει στη φετινή εκστρατεία του τη στρατηγική για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ υιοθετώντας το μήνυμα του UNAIDS (στόχος το 90-90-90), δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ο Ευαγγελισμός». Με την ευκαιρία της δράσης αυτής θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις το πρόγραμμα των οποίων ακολουθεί αναλυτικά.

Παρουσίαση Προγράμματος:

1.                   Κεντρική  Εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο  Μοναστηράκι (ευγενική παραχώρηση από ΣΤΑΣΥ) την παγκόσμια ημέρα  κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου και ώρα 10:00-18:00)

·         Συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό (Ρ/Σ) Kosmos fm

·         Μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ»

·         Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με 2 promo stand – διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

2.                   Φωτισμός της Πολυκλινικής  Αθηνών για την 1η Δεκεμβρίου 2017 (Promo stand: 10:00 έως 15:00 κα 18:00 έως 22:00)

·         Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Πολυκλινική Αθηνών, με ειδικά διαμορφωμένο promo stand, για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

3.              Πρόγραμμα δρόμου με ομάδα – στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη (27/11-03/12, ώρες 20:00-03:00)

Για τον γενικό πληθυσμό: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Περιστέρι, Μπουρνάζι, Πλατεία Καρύτση, Αγιά Ειρήνη.

Στις 02 και 03-12-2017 θα βρίσκεται στο Γκάζι από τις 20:00 έως 03:00.

Για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλατεία Καρύτση, Αγία Ειρήνη (Σάουνες, gay bar/club).

4.              Ενημερωτική Εκδήλωση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρια

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ως κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας, που επί χρόνια ενημερώνει – ευαισθητοποιεί στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS, θα βρίσκεται σε εκπαιδευτικούς χώρους,  προκειμένου με ειδικά διαμορφωμένο Stand να επικοινωνήσει το μήνυμα για τα 36 χρόνια παρουσίας του ιού HIV καθώς και τις νέες δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ και το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «Simio Plus-εδώ είναι το σημείο σου». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές ομιλίες για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS.

*Για τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ δείτε εδώ: http://bit.ly/2idnvZN

Δημόσιες Ευχαριστίες στην ΕΡΑ και τη ΣΤΑΣΥ

Η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ευχαριστεί δημοσίως την Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) και τις «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ» (ΣΤΑΣΥ), και ειδικότερα το Δ/ντή Προγράμματος ΕΡΑ, κ. Γ. Γιουκάκη, τον Πρόεδρο ΔΣ ΣΤΑΣΥ, κ. Στ. Στεφόπουλο και το Δ/ντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ κ. Γ. Θωμόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ανάγκη προώθησης της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης της HIV/AIDS λοίμωξης και υποστήριξης του νέου κέντρου δωρεάν και ανώνυμου ελέγχου SIMIO PLUS. Πολλές ευχαριστίες επίσης στο Δ/ντή του Ρ/Σ «Κόσμος fm», κ. Λ. Αντωνόπουλο, τον Τομ/χη Εταιρικής Επικοινωνίας & Κοινωνικής Ευθύνης ΣΤΑΣΥ, κ. Φ. Γιαννακόπουλο, και  το στελεχιακό δυναμικό του  «Κόσμος fm» και της ΣΤΑΣΥ για  την άριστη συνεργασία με τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ στην υλοποίηση των εκδηλώσεων της 1ης Δεκεμβρίου.