Πρόγραμμα «Δοξιάδης»: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρδιαγγειακές παθήσεις στους πολίτες 30 – 70 ετών, με έξτρα αμοιβές στους γιατρούς

  • Γιάννα Σουλάκη
καρδιά
Την επέκταση του προγράμματος "Δοξιάδης", με την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών για την πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου, περιλαμβάνει τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα, που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και αποζημίωση για τους γιατρούς, 20 ευρώ ανά ασθενή, για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές καρδιαγγειακές εξετάσεις για τους πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών ξεκινά το υπουργείο Υγείας, ενώ μέσω του προγράμματος αυτού, αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των προσωπικών γιατρών, καθώς προβλέπεται και επιπλέον αμοιβή για τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, γιατροί του ΕΣΥ που διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο με το πρόσφατο «νομοσχέδιο Γκάγκα», θα μπορούν αν γίνουν και προσωπικοί γιατροί ασκώντας ιδιωτικό έργο, με επιπλέον αμοιβή. Η αποζημίωση για τους προσωπικούς γιατρούς θα είναι 20 ευρώ ανά ασθενή, για τις προληπτικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν στους εγγεγραμμένους ασθενείς τους, πέραν του βασικού μισιού που προβλέπεται για τους πολίτες που θα εγγράψει στη λίστα του ως προσωπικός γιατρός.

Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ψηφιση του νομοσχεδίου και μέσα στον Ιανουάριο.