Πρόεδρος Νοσηλευτών στο iatropedia: Η καφκική Διαθεσιμότητα και ο ερασιτεχνισμός!

  • Iatropedia
Μια ιδιότυπη και αλληγορική παρέμβαση στις υγειονομικές εξελίξεις, στις διαθεσιμότητες αλλά και σε όλες τις αλλαγές που γίνονται στα νοσοκομεία κάνει με άρθρο του στο iatropedia.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ Άρης Δάγλας. Στο άρθρο του ο κ.Δάγλας αξιοποιεί την έμπνευση του Φ.Κάφκα από το μυθιστόρημα «Η Δίκη», κάνοντας ανοικτή κριτική στη δύναμη της εξουσίας αλλά και στον τρόπο που αυτή λειτούργησε στη χώρα μας με το θέμα της διαθεσιμότητας, κάνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους του ΕΣΥ να αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. Διαβάστε την τοποθέτηση του κ.Αρ.Δάγλα που ακολουθεί.

«Ο Τζόζεφ Κ ξυπνάει και βρίσκει 2 αστυνομικούς στο δωμάτιο του. Του λένε πως θα περάσει από δίκη, αλλά κανείς δε του γνωστοποιεί για τί ακριβώς κατηγορείται…

Πρώτο και κύριο γνώρισμα αυτού του παράδοξου κόσμου, μέσα στον οποίο ξεδιπλώνεται η «Δίκη» του Κάφκα, είναι το χάος. Δεύτερο γνώρισμα είναι η ενοχή.

Τρίτο η πλήρης αδυναμία απέναντι στο μηχανισμό της Εξουσίας και η σταδιακή αναπόφευκτη ταπείνωση. Τέταρτο, η μεγάλη σημασία της ιεραρχίας, όπου στη δουλικά οργανωμένη αυτή κοινωνία, ο καθένας είναι εξουσιαστής του κατώτερου και παράλληλα εξουσιάζεται από τον ανώτερο. Έκτο και βασικότατο, η παρανοϊκή ατμόσφαιρα.

Διαθεσιμότητα: Μια λέξη που εισέβαλε στις ζωές μας, ξεπηδώντας απ’ τις σελίδες του τρόμου, συγνώμη, του Νόμου 4093/12 ήθελα να πω, μάλλον ξενόφερτης έμπνευσης αν κρίνουμε απ’ την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το πνιγηρό κλίμα που διαμορφώθηκε στη χώρα την τελευταία τριετία, ελέω των δουλικών μνημονίων και της αλλότριας κηδεμονίας.

Οι Νοσηλευτές, ως δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικότερα εκείνοι που εργάζονται (ή εργαζόταν) σε έξι νοσοκομεία της Αθήνας κι ένα της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν (προς ώρας), εκλήθησαν εν μέσω θέρους να συμβιβαστούν με έναν κυκεώνα αλληλοσυγκρουόμενων εννοιών, αλληλοαναιρούμενων υπουργικών αποφάσεων και κυρίως μιας πρωτοφανούς ημιμάθειας των… υπευθύνων, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το πρωτόγνωρο συναίσθημα του εργασιακά μελλοθάνατου, ταυτιζόμενοι πλήρως με τον Τζόζεφ Κ, στην καφκική «Δίκη».

Οι ατσαλάκωτες αρχικές δηλώσεις των ιθυνόντων περί «χειρουργικής» ακρίβειας του εγχειρήματος, διολίσθησαν συν τω χρόνω από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα, επιτείνοντας την υπαρξιακή πλέον αγωνία των εκατοντάδων συναδέλφων μας (του γράφοντος περιλαμβανομένου), δίνοντας λαβές τόσο για ποικίλες ομιχλώδεις ερμηνείες, όσο και για μικροπολιτική εκμετάλλευση από…επαναστάτες, δήθεν άσπιλους και αμόλυντους…

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Άρης Δάγλας

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου με αποζημίωση ΕΟΠΥΥ! Τι θα αλλάξει η κυβέρνηση

Έρχεται νέος …ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνουν πολυϊατρεία-προσωπικό

Μυρίζει μπαρούτι η Υγεία! Τριήμερο μπλόκο από γιατρούς- εργαζόμενους

Νέο τεστ Άδωνι από Τρόικα! Τι θα ζητήσουν οι δανειστές μας