Πρόεδρος ΕΟΦ στο iatropedia: «εμφυτεύθηκαν και σε ελληνίδες ύποπτες σιλικόνες στήθους»

  • Iatropedia
Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας ότι οι ύποπτες σιλικόνες από τη Γαλλία τοποθετήθηκαν και σε ελληνίδες χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές σε πόσες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο iatropedia ο κ.Τούντας: «είχαμε ενημερωθεί από τον Απρίλιο του 2010 ότι υπήρχαν αυτά τα ύποπτα προϊόντα και ο ΕΟΦ είχε προχωρήσει στην ανάκληση και απαγόρευση διακίνησής τους. Πριν την ανάκληση όμως είχαν εμφυτευθεί σε κάποιες γυναίκες αλλά δεν γνωρίζουμε σε πόσες. Η επιστημονική εταιρεία των πλαστικών χειρουργών μας ενημέρωσε ότι πρέπει να είναι περίπου 15. Ωστόσο θα συναντηθούμε με την παρασκευάστρια εταιρεία ώστε να μας δώσει όλα τα στοιχεία για το τι εισαγωγές έχει κάνει και σε ποια ακριβώς περίοδο, ώστε να διερευνήσουμε το θέμα και να δώσουμε και τις σχετικές οδηγίες και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Πάντως όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ, ήδη τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. έχουν συστήσει επιτροπές ώστε να αποφανθούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν συνολικά στην Ευρώπη. Οι υγειονομικές αρχές ωστόσο της Γαλλίας έχουν επισημάνει ότι οι σιλικόνες θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι οι ύποπτες για καρκίνο του μαστού σιλικόνες έχουν εμφυτευθεί σε 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο ενώ η πρώτη ύλη προέρχονταν από τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΦ: «στο γιατρό σας για τη σιλικόνη στο στήθος»

τι γίνεται στην Ελλάδα με τις επικίνδυνες Γαλλικές σιλικόνες

πανικός στη Γαλλία με μη εγκεκριμένα εμφυτεύματα στήθους – 1 θάνατος

Μάθετε τα πάντα για τον ΚΑΡΚΙΝΟ του ΣΤΗΘΟΥΣ στην ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ του iatropedia