Πρόεδρος ΕΟΦ στο iatropedia: «Δε θα διορθώσω τιμές στα φάρμακα»! Τι λέει για τις εταιρείες και τα αιτήματα

  • Iatropedia
Παρά τα συνεχή αιτήματα των φαρμακευτικών εταιρειών για αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων που τιμολογήθηκαν λανθασμένα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης δηλώνει πως δε θα κάνει αλλαγές. Τι λέει για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε κανένα φάρμακο δεν πρόκειται να αλλάξει τιμή το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης όπως δηλώνει στο iatropedia.gr.

Ο κ.Λιντζέρης υπογραμμίζει πάντως πως ελάχιστα αιτήματα έχουν γίνει από φαρμακευτικές εταιρείες για αλλαγές σε συγκεκριμένα σκευάσματα, ενώ τονίζει πως οποιαδήποτε αλλαγή δεν είναι σύμφωνη με το νόμο.

Όπως σημειώνει στο iatropedia: «Μόνο για 11 φάρμακα υπάρχει αίτημα για αλλαγή στην τιμή επειδή έχει γίνει λάθος. Και αυτά όμως δεν μπορούν να διορθωθούν εάν δεν αλλάξει η σχετική υπουργική απόφαση. Άλλωστε με βάση το νόμο δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση σε τιμή. Πάντως έχουν γίνει εμπρόθεσμα μόνο 11 αιτήσεις για αλλαγή στην τιμή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα σκευάσματα. Απλά εμπρόθεσμα έγιναν μόνο 11 αιτήσεις».

Να σημειωθεί ότι με βάση το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) υπάρχουν τουλάχιστον 277 φάρμακα που τιμολογήθηκαν λανθασμένα ενώ εξαιτίας της λανθασμένης τιμολόγησης αναμένεται να αποσυρθούν σκευάσματα από την ελληνική αγορά.

Πάντως ο κ.Λιντζέρης δηλώνει πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αίτηση γνωστοποίησης στον ΕΟΦ πως θα αποσυρθούν φάρμακα.

Να σημειωθεί πως όταν μία εταιρεία θέλει να αποσύρει προϊόν της από την ελληνική αγορά θα πρέπει να υποβάλει αίτηση 3 μήνες νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βγάζει δόντια για την Υγεία η τρόικα! Τι θα πει ο Βορίδης. Όλα τα στοιχεία

Νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές μόνο με πράσινο φως ελεγκτή! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις

“Παγώνουν” τα νοσοκομεία από κινητοποιήσεις! Πότε απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι

Ξεκινούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί! Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν