Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν πάλι τα 2.000

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αρκουμανέας
Η Αθήνα μπορεί να μην έχει μπει ακόμα σε ολικό lockdown αλλά η εικόνα σήμερα ήταν εντελώς διαφορετική από την χθεσινή.

Κάποια μαγαζιά δεν άνοιξαν καθόλου και οι δρόμοι ήταν άδειοι από κόσμο. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν βουβοί και μόνο θλίψη προκαλούσαν οι εικόνες από τις μαζεμένες καρέκλες των εστιατορίων.

Η πανδημία του κορονοϊού με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την αναγκαστική λήψη μέτρων έχει ρημάξει την οικονομία και η εστίαση είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα μέτρα που ήρθαν δεν έχουν ακόμα δείξει αποτελέσματα και αν αυτά δεν φανούν σύντομα τότε το lockdown αλα Θεσσαλονίκη είναι αναπόφευκτο.

Προς εκεί έδειξαν και οι δηλώσεις σήμερα των ειδικών αλλά και του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι αν δεν εφαρμοστούν όπως πρέπει τα μέτρα τότε το lockdown είναι προ των πυλών.

Πάνω από 2.000 κρούσματα «βλέπει» ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στην ΕΡΤ μόνο καθησυχαστικές δεν ήταν.

Προέβλεψε πάνω από 2.000 κρούσματα για σήμερα «μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας απέδωσε στις μετακινήσεις την διασπορά του κορονοϊού. «Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, υπάρχει σχεδιασμός για μαζικά rapid tests ο οποίος σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν