Προχωρά το σχέδιο για την φιλοξενία μαθητών- προσφύγων στα σχολεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύσκεψη με θέμα τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι χθες στο υπουργείο Υγείας. Η σύσκεψη έρχεται μετά τις γνωστές αντιδράσεις γονέων στην βόρια Ελλάδα για την υγειονομική κάλυψη των παιδιών...

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων προχωρεί κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Αποφασίστηκε ότι για τη συμμετοχή των παιδιών στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα θα λαμβάνεται υπόψη η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμών που πραγματοποιείται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως αναφέρουν. «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και της υγείας των κατοίκων όλης της χώρας».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Παιδείας, Ιωάννης Παντής, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος.