Προχωρά κανονικά η προκήρυξη 902 θέσεων γιατρών στην Υγεία – Στον αέρα οι προσλήψεις νοσηλευτών

  • Γιάννα Σουλάκη
προκήρυξη
Κανονικά θα προχωρήσει η προκήρυξη των 902 θέσεων επί θητεία ειδικευμένων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, για τα νοσοκομεία και Γενικά Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας.

Αναστάτωση και αγωνία επικρατεί στον ιατρικό κόσμο, καθώς δεν είναι λίγοι οι γιατροί και νοσηλευτές που περίμεναν πως και πως τις 2.500 προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να πραγματοποιήσει μέσα στο 2019.  Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Υπουργείου Υγείας, πάντως, η προκήρυξη 902 θέσεων επί θητεία ειδικευμένων γιατρών όλων των ειδικοτήτων που εξαγγέλθηκε στις 20 Μαϊου θα προχωρήσει κανονικά, καθώς πρόκειται για «προκήρυξη» και όχι για «πρoσλήψεις», ώστε να μπλοκαριστούν από την προκήρυξη των εκλογών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr, για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στις 11/06/2019 και ώρα 12.00 και κλείνει στις 01/07/2019 ώρα 12.00.

Δείτε λεπτομέρειες και όλους του πίνακες με τις θέσεις που προκηρύσσονται: Προκήρυξη 902 θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ – Δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες

Στον αέρα οι θέσεις των νοσηλευτών

Εκτός από τις παραπάνω θέσεις γιατρών, πάντως, η πλήρωση 1.500 κενών θέσεων νοσηλευτών που είχε υποσχεθεί ο  υπουργός Υγείας  να πραγματοποιήσει μέσα στο 2019, και οι οποίες θα έδιναν ανάσα ανακούφισης στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ δεν προλαβαίνουν να προχωρήσουν, καθώς δεν προκηρύχθηκαν κι έτσι πιάνονται στην «τσιμπίδα» των επικείμενων εκλογών, που απαγορεύει τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου νοσοκομείου, πάντως, λόγω  των εκλογών οι εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο, καθώς δεν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας στα νοσοκομεία και δεν έγινε ούτε η παράταση των συμβάσεων με Νομοθετική Ρύθμιση, όπως είχαν δεσμευτεί οι Υπουργοί Υγείας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στα νοσοκομεία ξαναγυρίζουν οι εργολάβοι. Που είναι οι Υπουργοί τα στελέχη της Κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στο δρόμο όταν ήταν αντιπολίτευση; Η κυβέρνηση κατάφερε αυτό που επιδίωκε. Κράτησαν σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους και μετά τις εκλογές «γαία πυρί μιχθήτω». Τακτοποίησαν μόνο τους ημετέρους. Οι συμβάσεις εργασίας των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου, λήγουν τέλος Αυγούστου«.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε για την Τετάρτη  29/5/2019 9πμ. συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με αίτημα την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων.

«Εάν δεν συμβεί αυτό, απολύονται οι καθαρίστριες και στο Δρομοκαϊτειο υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν οι εργολάβοι, αν και είμαστε το πρώτο νοσοκομείο που τους διώξαμε!», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.