Προ των πυλών το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις ιδιωτικές κλινικές

Φεβρουάριος και Μάρτιος φαίνεται ότι θα είναι "καυτοί" μήνες για την κυβέρνηση καθώς αναμένεται να κατατεθούν στην Βουλή νομοσχέδια που θα "κλείσουν" και τα τελευταία θέματα πριν από τις εκλογές... Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει αυτό που θα βγάλει από την ζωή μας τα αρχικά ΚΕΕΛΠΝΟ και θα βάλει κάποια άλλα...

Το απαξίωσαν, το συνέδεσαν με την παρακμή και τα σκάνδαλα, και τώρα ήρθε η ώρα να το καταργήσουν και να ιδρύσουν έναν νέο φορέα που θα κάνει την "δουλειά" χωρίς να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα... Ο λόγος βέβαια για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (που είχε αντικαταστήσει με την σειρά του Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων -ΚΕΕΛ).

Με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο νέος φορέας θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και θα έχει όλες τις σημερινές αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ συν αρκετές άλλες, μείον όμως το κομμάτι της διαχείρισης των χρηματικών ποσών για προώθηση της ενημέρωσης για θέμα δημόσιας υγείας που "ενοχοποίησαν" τον σημερινό φορέα.

Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές, πρέπει κι εδώ να αναμένουμε σημαντικές αλλαγές που θα αγγίζουν τον πυρήνα της λειτουργίας τους, δηλαδή τις προϋποθέσεις που χρειάζεται μια επιχείρηση για να πάρει άδεια λειτουργίας ως ιδιωτική κλινική.

Εξάλλου, θα αναπροσαρμοστούν όπως όλα δείχνουν οι σχέσεις με τον ΕΟΠΥΥ που έχουν παρουσιάσει δυσλειτουργίες και προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν