Πρεμιέρα σήμερα σε νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τι αλλαγές θα δούνε οι γιατροί

  • Iatropedia
Μετά την κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια αρχή, η ΗΔΙΚΑ, έθεσε σήμερα σε εφαρμογή ένα νέο ανανεωμένο σύστημα το οποίο διαχειρίζεται η ίδια και όχι ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να γλιτώσει περαιτέρω καταρρεύσεις.

Με επιστολή της προς τους γιατρούς η ΗΔΙΚΑ δίνει λεπτομέρειες χρήσης της νέας πλατφόρμας και μιλά για ένα απλό σύστημα το οποίο δε χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για τη λειτουργία του.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι στη νέα πλατφόρμα της εφαρμογής Η/Σ υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη μέχρι σήμερα παρουσίαση των οθονών ιατρού και φαρμακείου καθώς και στις εκτυπώσεις των συνταγών.

Οι αλλαγές αυτές είναι άμεσα κατανοητές δεν απαιτούν καμία εκπαίδευση προς τους μέχρι σήμερα χρήστες της εφαρμογής και ο σκοπός τους αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας της εφαρμογής.

Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι ο ιατρός δεν επιλέγει αρχικά το Ταμείο του ασθενή του (όπως γινόταν μέχρι σήμερα) διότι αυτή η πληροφορία εισάγεται πλέον αυτόματα από το σύστημα, εφόσον υπάρχει ενημερωμένο από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση που δεν συμφωνεί η πληροφορία που δίνει το σύστημα με το βιβλιάριο του ασθενή σας έχετε τη δυνατότητα να το αλλάξετε για να προχωρήσετε στη δημιουργία της συνταγής. Στην περίπτωση που η πληροφορία του ταμείου δεν υπάρχει στο σύστημα τότε σας ζητείτε να το εισάγετε εσείς μετά από επιλογή.

Λοιπές αλλαγές αφορούν στη σταδιακή βελτίωση λειτουργιών του συστήματος, ξεκινώντας από σήμερα 14/5/2012, οι οποίες είχαν καταγραφεί από εσάς, όπως π.χ. η Αντιγραφή Συνταγής.

Επίσης, για να μην έχετε προβλήματα στην εμφάνιση οθονών και εκτυπώσεων ανάλογα με το πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων (web browser) που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να:

Αν έχετε internet explorer πρέπει από τη μπάρα «μενού» (Menu bar) να επιλέξετε Εργαλεία (Tools), στη συνέχεια να πάτε στο ρυθμίσεις προβολής συμβατότητας (Compatibility View Settings) και αφού το επιλέξετε να απενεργοποιήσετε την επιλογή «εμφάνιση τοποθεσιών intranet σε προβολή συμβατότητας» (display intranet sites in compatibility view) καθώς και την επιλογή «εμφάνιση τοποθεσιών internet σε προβολή συμβατότητας» (display all websites in compatibility view) αν κάποιο από αυτά είναι επιλεγμένα (√).

Αν έχετε Chrome απαιτείται να έχετε την τελευταία έκδοση του και για να βγαίνουν σωστά οι εκτυπώσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση Pop up παραθύρων.

Αν έχετε Mozilla Firefox απαιτείται να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του και δεν απαιτούνται επιπλέον ρυθμίσεις.

Τυχόν σοβαρά προβλήματα τα οποία παρουσιαστούν λόγω της πρώτης ημέρας κανονικής λειτουργίας της νέας πλατφόρμας παρακαλούμε όπως άμεσα επικοινωνήσετε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο 11 131.

Οποιαδήποτε τυχόν δυσλειτουργία ή καθυστέρηση στην απόκριση του συστήματος θα γίνει άμεση προσπάθεια να αποκατασταθεί.

Αγαπητέ χρήστη η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης να είναι σε κανονική και απρόσκοπτη λειτουργία.»