Πρεμιέρα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τα απογευματινά χειρουργεία στην Αττική

  • Iatropedia newsroom
H χειρουργική ομάδα για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος

Από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία στην Αττική, που πήρε τη «σκυτάλη» από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ περίπου την ίδια ώρα ξεκίνησαν και τα χειρουργεία στο ΚΑΤ.

Μάλιστα, ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, σε σχετική ανάρτησή του στα social media, παρουσιάζοντας τη χειρουργική ομάδα που θα πραγματοποιούσε το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, υπό τον Διευθυντή της Γ’ χειρουργικής κλινικής, κ. Στυλιανό Καπίρη, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή που ήρθε να ολοκληρώσει, χάρη στο πολιτικό θάρρος της σημερινής Ηγεσίας του Υπουργείου υγείας, την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων, που ξεκίνησε πριν περίπου 25 χρόνια».

«Η συμμετοχή όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων είναι καθολική!», ανέφερε.

Οι δύο πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα ήταν γενικής χειρουργικής και νευροχειρουργικής φύσεως, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής – ΚΑΤ θα διενεργούνταν ακόμη ακόμη δύο επεμβάσεις, μία αρθροπλαστική ισχίου και μία αρθροπλαστική γόνατος.

Σήμερα, ξεκινάει τα απογευματινά τους χειρουργεία, επίσης, και ο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης με επέμβαση αφαίρεσης χολής και ένα ακόμη χειρουργείο στο μαστό.

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία που θα γίνουν στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα τις επόμενες μέρες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως αναμένεται να «μπουν στον χορό» το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» την Παρασκευή (15.03.24) και την επόμενη εβδομάδα:

  • το Ογκολογικό “Αγιοι Ανάργυροι” στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας,
  • ο “Άγιος Λουκάς” στη Θεσσαλονίκη και
  • το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

“Το ΚΑΤ που ξεκινάει την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχουν σωστές αμοιβές θα βρεθούν οι χειρουργικές ομάδες και βρίσκονται”, επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογευματινά χειρουργεία – Έρχεται νέα καινοτομία: Χειρουργικές ομάδες θα «περιοδεύουν» σε Νοσοκομεία της χώρας