Πότε θα πληρωθούνε οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ! Τι υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού

  • Iatropedia
Με υποσχέσεις ότι θα πληρωθούνε άμεσα από τον Οργανισμό τουλάχιστον για τους τελευταίους μήνες, έφυγαν από τον ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που συναντήθηκαν με τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο. Τι υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αγκάθι φαίνεται ότι παραμένουν τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες γιατρούς καθώς ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους από ιατρικές επισκέψεις που έχουν γίνει ακόμη και από το 2010.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λ.Παπαγεωργόπουλος διαβεβαίωσε πάντως τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποπληρωθούν Ιατρικές επισκέψεις και Ιατρικές πράξεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και των εργαστηρίων μέχρι τον Οκτώβριο.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 2010-2011, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή που θα αναρτηθεί άμεσα για την αποπληρωμή των οφειλών, όπως προβλέπεται και στον πρόσφατο νόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και γίνεται προσπάθεια η πληρωμή να γίνει έως τα τέλη Απριλίου.

Σε ότι αφορά τις συμβάσεις των συμβασιούχων γιατρών του πρώην ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ που είναι στον αέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ανανέωση της θητείας των 1.040 συμβασιούχων Ιατρών για 1-2 χρόνια και θα προκηρυχθούν επίσης περίπου 2000 νέες θέσεις για ιατρούς του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση έργου, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ στις μονάδες τους. Και αυτό επειδή ενώ αρχικά είχαν υπολογισθεί και δηλωθεί 5500 συμβεβλημένοι γιατροί τελικώς ενεργή σύμβαση έχουν μόνο 3500. Στην προκήρυξη αυτή θα έχουν δικαιώματα συμμετοχής όλοι οι ιατροί και των πρώην ταμείων που προσφάτως υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ εκατοντάδες γιατροί αποχώρησαν τόσο επειδή δεν έχουν πληρωθεί τις παλιές οφειλές όσο και επειδή οι σημερινές αμοιβές για μία επίσκεψη είναι εξαιρετικά χαμηλές και σύμφωνα με τον κλάδο αγγίζουν καθαρά μόλις τα 6,5 ευρώ ανά ασθενή. Αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιοχές της χώρας να μην υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί ακόμη και των πιο συνηθισμένων ειδικοτήτων όπως παιδίατροι και καρδιολόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευαγγελισμός: Κόλαση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Περιστατικά για γέλια και για κλάματα

Αναστάτωση για την περικοπή φαρμάκων για το στομάχι! Τι λένε γιατροί σε επείγουσα επιστολή στο Λυκουρέντζο

Ποια παραπτώματα οδηγούν σε «αυτοδίκαιη αργία» και στα νοσοκομεία! Όλα τα άρθρα του μνημονίου

Τα πάντα για το πελματογράφημα. Τι μπορεί να διαγνώσει

Εφηβεία: οι μύθοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Τι έλεγε ο Σωκράτης;

Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ: Το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν