Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών;

  • Iatropedia
Τη διαβεβαίωση ότι κανένας γιατρός του ΕΣΥ δε θα χάσει ούτε ευρώ από δεδουλευμένη εφημερία έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του. Ωστόσο μυστήριο αποτελεί μία τροπολογία που ο υπουργός δήλωσε ότι κατατέθηκε στη βουλή για να επισπευσθούν οι εκταμιεύσεις των χρημάτων για τις εφημερίες, τροπολογία που όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως δεν κατατέθηκε ποτέ. Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εκατομμύρια ευρώ περιμένουν οι νοσοκομειακοί γιατροί να εκταμιευθούν εδώ και μήνες προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματά τους από εφημερίες που έχουν κάνει. Η διαδικασία καιρό τώρα σκοντάφτει σε διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες είτε ακόμη και στις διοικήσεις των νοσοκομείων οι οποίες δεν καταβάλουν τα χρήματα στους γιατρούς, σύμφωνα τουλάχιστον με το υπουργείο Υγείας. Αποτελεί πάντως αιτία των επισχέσεων εργασίας που καιρό τώρα γίνονται στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας πάντως Ανδρέας Λυκουρένζτος ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι έχει προωθήσει ειδική διάταξη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η οποία απεγκλωβίζει όλα τα κονδύλια που οφείλονται στους γιατρούς εδώ και μήνες. Θα ξεπεραστούν δηλαδή τα γραφειοκρατικά προσκόμματα ώστε να πληρωθούν οι γιατροί. Ζήτησε μάλιστα την κατανόησή τους για την πολύμηνη καθυστέρηση ενώ διαβεβαίωσε ότι δε θα χάσουν ούτε ευρώ από δεδουλευμένα.

Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο για να δούνε το χρώμα του χρήματος καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 20 ημέρες για να εκδοθούν μόνο τα εντάλματα πληρωμών.

Ερωτήματα δημιουργούνται όμως και για τη διάταξη καθώς πολλοί συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι δεν έχει προωθηθεί στη βουλή γεγονός που θα φέρει και άλλες καθυστερήσεις.

Όπως τονίζεται από την ΟΕΝΓΕ σχετικά με την τροπολογία: «Δηλώνουν πως έχει κατατεθεί στη Βουλή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού κατατέθηκε και κανένας βουλευτής δεν την έχει πάρει στα χέρια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκρυθμη η κατάσταση σε 4 μεγάλα νοσοκομεία! Στον αέρα οι εφημερίες

Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!

Βγήκαν οι νέες τιμές στα φάρμακα! Ποια γίνονται πιο ακριβά. Παραδείγματα

Πόλεμος στο ΕΣΥ! Εξώδικο γιατρών κατά Λυκουρέντζου

Νέκρωσαν οι διαγωνισμοί και το πάρτι συνεχίζεται! Το φαγοπότι με τις προμήθειες δε σταματά στα νοσοκομεία