Πόσους γιατρούς θα βρίσκουμε δωρεάν σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!

  • Iatropedia
Διευρύνεται το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ τους οποίους οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν αλλά με όριο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς δωρεάν θα μπορούν να απευθύνονται πλέον οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς αυξάνονται οι συμβάσεις με τους γιατρούς. Βέβαια αγκάθι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων ενώ και η υποδομή δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι εργαστηριακές εξετάσεις σε ελάχιστα πολύιατρεία μπορούν να γίνουν καθώς τα περισσότερα δε διαθέτουν καν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά.

Πάντως οι ιδιώτες γιατροί θα είναι περισσότεροι το επόμενο διάστημα οι οποίοι θα βλέπουν δωρεάν τους 200 πρώτους ασθενείς Από κει και πέρα η εξέταση θα χρεώνεται.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα κάνει το επόμενο διάστημα συμβάσει 6μηνες με όσους από τους 3000 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ το επιθυμούν και είχαν επιλέξει να μην ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα (ΠΕΔΥ).

Η διαδικασία υπογραφής και υποβολής δηλώσεων ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014. Μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, θα πρέπει αποδεχθούν την «Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», προκειμένου να συμβληθούν με τον Οργανισμό για 6 μήνες.

Οι ιατροί που θα συμβληθούν, θα έχουν την δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Με βάση τους υπολογισμούς της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού διευρύνεται και αγγίζει πλέον τις 7.500. Ήδη 4000 ιδιώτες έχουν σύμβαση με το φορέα η οποία θα πρέπει να ανανεωθεί με νέους όρους στο τέλος Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο success story: Ποιος πετάει 60 εκατ. ευρώ από τον τομέα της Υγείας το 2014;

Έρχονται πρωτόκολλα και για τις ρευματολογικές παθήσεις! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Και γδαρμένοι και…απλήρωτοι! Γιατί κάποιοι γιατροί του ΠΕΔΥ δεν παίρνουν μισθό;

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες