Πόσο θα πληρώνουμε τώρα τις διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ λόγω επίσχεσης

  • Iatropedia
Μέχρι πριν λίγες ημέρες όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις τις κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ με την υποχρέωση συμμετοχής 15% από τους ασφαλισμένους. Όμως μετά την επίσχεση όλων των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων οι ασθενείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα έξοδα των εξετάσεών τους. Πόσο πρέπει να καταβάλουν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακόμη και 10 φορές επάνω θα πρέπει να πληρώνουν το διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις διαγνωστικές και εργαστηριακές τους εξετάσεις εξαιτίας του μπλόκου που επέβαλαν όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ, κόβοντας την πίστωση. Αιτία φυσικά τα υπέρογκα χρέη του Οργανισμού τα οποία θα εξοφληθούν με καθυστέρηση ετών και κουρεμένα.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους και μετά να ακολουθούν μια χρονοβόρα διαδικασία στον ΕΟΠΥΥ για να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Ειδικότερα για Σπινθηρογράφημα οστών, νεφρών ή θυρεοειδούς θα πρέπει να πληρώνουν κοντά στα 60 ευρώ.Για triplex καρδιάς 58 ευρώ, αρτηριών 44 ευρώ.

Εξίσου ακριβές είναι και οι αξονικές καθώς για εγκεφάλου και θώρακος το κόστος ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Για τη μέτρηση οστικής μάζας πρέπει να καταβάλουν 43 ευρώ. Πιο φθηνές είναι κάποιες καρδιολογικές εξετάσεις μόνο στην περίπτωση όμως που πρέπει να γίνουν σε περιορισμένο αριθμό καθώς το σύνηθες είναι να γίνονται πολλές για τον πλήρη έλεγχο.

Ενδεικτικά ένα τεστ κοπώσεως κοστίζει 28 ευρώ ενώ ένα ένα holder καρδιακού ρυθμού 12,38 ευρώ.

Πάντως οι συνέπειες της επίσχεσης αναμένεται να φανούνε σε λίγες ημέρες καθώς οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ενημερωμένοι για τις κινητοποιήσεις και είχαν σπεύσει να κάνουν νωρίτερα τις εξετάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ξέμειναν και από υλικά οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ

το κούρεμα φέρνει λουκέτα και σε φαρμακευτικές εταιρίες;

ΕΟΠΥΥ: τέλος στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις

εργαστηριακοί γιατροί προς Σαλμά: μη μας απειλείτε θα απεργήσουμε

αλλάζουν και πάλι τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ

με λουκέτο απειλούνται 4500 διαγνωστικά εργαστήρια από το κούρεμα