Πόσο κουρεύτηκαν οι δαπάνες στα νοσοκομεία από την αρχή της κρίσης;

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχουν τα κουρέματα στις δαπάνες για υλικά και προμήθειες στο ΕΣΥ από τη μέρα που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας.

Την ώρα που στο παρελθόν γινόταν απίστευτες σπατάλες ειδικά στις προμήθειες των νοσοκομείων, φθάσαμε να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά υλικά στα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Γι αυτό άλλωστε και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία καθημερινά είναι τραγικές, φαινόμενο που εντείνεται καθώς υλικά δεν αγοράζονται.

Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.

Και σα να μην έφθανε αυτό, δε λιγοστεύουν μόνο τα υλικά αλλά και το …προσωπικό.

Τα κενά είναι αμέτρητα με συνέπεια οι ασθενείς να ψάχνουν στους διαδρόμους για έναν νοσηλευτή να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαρμακοποιοί στο Βορίδη για γενόσημα, ωράριο και κέρδος! Όλες οι λεπτομέρειες της συνάντησης

Μάχη για τη σωτηρία του «Αμ.Φλέμινγκ»! Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και η συρρίκνωση του νοσοκομείου

Πότε βγαίνουν τα νέα φάρμακα στην αγορά! Πόσο θα στοιχίζουν;

Στον… αέρα και πάλι το ΠΕΔΥ! Λιγοστεύουν ξανά οι γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν