Πόσα ξοδεύει ο ΕΟΠΥΥ για τηλέφωνα και γραφική ύλη;

  • Iatropedia
Μπορεί τα χρήματα που δίνονται για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να είναι λιγοστά και να αναγκάζονται να πληρώνουν υπηρεσίες και φάρμακα από την τσέπη τους, ο Οργανισμός όμως είναι ...ανοιχτοχέρης για τις επικοινωνίες του, τα τηλέφωνά του, τις αλληλογραφίες του αλλά και για την γραφική του ύλη. Πόσα δίνονται ετησίως

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί ακόμη και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικοινωνούν με email – πρόκειται άλλωστε για μια… ηλεκτρονική διακυβέρνηση- ο ΕΟΠΥΥ όμως φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω.

Εξακολουθεί να επικοινωνεί γραπτώς και από ότι φαίνεται συνεχώς καθώς στον επίσημο προϋπολογισμό του για το 2013, υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για “τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού”. Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.

Και δεν είναι μόνο αυτά καθώς τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ εκτείνονται και σε άλλα είδη που είναι μάλλον άγνωστο πως χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα ο φορέας χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ για “Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού”.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ώρα που ο Οργανισμός διαθέτει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ για αυτές τις γραφικές ύλες και τα γραμματόσημα δίνει μόλις 20 εκατ. ευρώ για οδοντιατρική περίθαλψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φουντώνει ο πόλεμος για τα φάρμακα! Σε κόντρα υπ.Υγείας- Λοβέρδος- ΕΟΦ

Δήμος Τήνου: Σε κίνδυνο ασθενείς και τουρίστες από την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας!

Πότε θα πάρουν τα χρήματά τους γιατροί και προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ;

Μεγάλη έρευνα: είναι ευτυχισμένοι οι σύζυγοι των γιατρών;

Δεν ήταν συναχωμένος. Από τη μύτη του έσταζε ο εγκέφαλος του. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν