Πόσα πρέπει να πληρώσει μέχρι το καλοκαίρι ο ΕΟΠΥΥ για να ξεχρεώσει;

  • Iatropedia
Στον αέρα βρίσκονται κοντά στα 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός χρωστά σχεδόν σε όλους τους κλάδους της υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες οι οποίες μάλιστα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Τι είπε η τρόικα για τα χρέη και τι θα κάνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευρώ ευρώ μετρούν πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να ξεχρεώσουν παρόχους και γιατρούς καθώς η χρηματοδότηση του Οργανισμού φαίνεται ότι έχει «κολλήσει» για τα καλά. Παρότι ακόμη και με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού τα ασφαλιστικά Ταμεία θα έπρεπε εδώ και μέρες να κάνουν εκκαθάριση των οφειλών τους, η διαδικασία είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα να μην έχει μπει ακόμη το ρευστό στους λογαριασμούς του Οργανισμού.

Από την άλλη και η απ’ ευθείας είσπραξη των εισφορών των ασφαλισμένων για την περίθαλψη από τα Ταμεία, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί με συνέπεια ο ΕΟΠΥΥ να βρίσκεται στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι πάροχοι βρίσκνται επί ποδός για να δούνε τι θα γίνει με τα χρήματα που τους οφείλονται.

Για την αποπληρωμή των οφειλών, πιέσεις άσκησε και η τρόικα, στις συναντήσεις με το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές μας είπαν στους αρμόδιους του τομέα της υγείας ότι θα πρέπει για τους επόμενους μήνες και έως το καλοκαίρι να δίνονται μηνιαίως 350 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών, ώστε αμέσως μετά ο φορέας να μπορεί να ξεκινήσει νέες αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες απαλλαγμένος από οφειλές. Τα σημαίνει αυτό για τους ασθενείς και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν; Ο χρόνος θα το δείξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Που δημιουργούνται νέες υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Δείτε τις περιοχές

Τι ετοιμάζει η τρόικα για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Γιατί εξαφανίζονται φάρμακα από την ελληνική αγορά;

Το ταμείον είναι μείον! Στεγνώνουν τα νοσοκομεία από ρευστό

Τι να κάνετε από τώρα μέχρι και τον Μάιο για λαμπερό πρόσωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν