Πως το μνημόνιο «τρώει» και τους εργαζόμενους στο φάρμακο! Πόσοι απολύθηκαν

  • Iatropedia
Τα συνεχή κουρέματα στη φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια της κρίσης αλλά και οι συνεχείς αλλαγές, έχουν δημιουργήσει ένα άκρως ασταθές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους στον κλάδο των φαρμάκων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέες απολύσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στη αγορά του φαρμάκου με συνέπεια οι εργαζόμενοι να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Άλλωστε πλέον και επισήμως οι εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν για υποχρεωτικές απομακρύνσεις λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στον τομέα.

Τους προηγούμενους μήνες είχε καταγραφεί κύμα απολύσεων σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εκτός των άλλων και επειδή υπάρχει μείωση στις πωλήσεις ή και αποσύρσεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κώστα Φρουζή τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφεται μείωση κατά 35% στην απασχόληση στον κλάδο του φαρμάκου.

Φαινόμενο που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, της μειωμένης φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και των αλλαγών που έχουν γίνει στη φαρμακευτική πολιτική με συνέπεια ο κλάδος να βαδίζει με απολύτως ασταθή βήματα.

Και το ζήτημα είναι πως οι εκπρόσωποι του κλάδου προειδοποιούν πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βορίδης για ιδιωτικές κλινικές: «Ψάξτε τις όλες»! Τι ζήτησε από ΕΟΠΥΥ

Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους νέους γιατρούς

Έρχεται πλαφόν και στις ιδιωτικές κλινικές! Πως θα γίνονται οι νοσηλείες

Χάος με τις διαγνωστικές εξετάσεις! Στα σκοτάδια γιατροί-ασθενείς