Πως έμεινε…ανασφάλιστος ο αντιπρόεδρος των γιατρών! Δείτε τι καταγγέλλει

  • Iatropedia
Μπορεί κανείς να είναι γιατρός επί 20ετίας και βάλε και να μην έχει ασφαλιστικό Ταμείο;

Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όταν πληρώνει κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές;

Όπως φαίνεται στην Ελλάδα του μνημονίου όλα είναι πιθανά…

Δείτε τι καταγγέλλει ο Γιάννης Μπασκόζος, ενδοκρινολόγος και Α΄ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

“Είμαι από 20ετίας ιατρός με σχέση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου διαδοχικά στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ και τώρα ΠΕ στο ΠΕΔΥ με μόνη διακοπή την περίφημη μηνιαία διαθεσιμότητα του 2014, μέχρι την ένταξη στο ΠΕΔΥ.

Όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλονται ανελλιπώς, αποδεδειγμένα οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ από την υπηρεσία και έτσι είχα ασφαλιστική κάλυψη υγείας από το ΤΣΑΥ.

Προ 15μέρου , όταν χρειάστηκα ιατρικές υπηρεσίες συνταγογράφησης, το σύστημα με εμφάνισε σαν ανασφάλιστο!!. Το ίδιο συνέβη όταν ξαναπροσπάθησα προ 5μερου.

Σε τηλεφωνική ομιλία με το αρμόδιο γραφείο του ΤΣΑΥ, με ενημέρωσαν πως αν δεν προσκομίσω πιστοποιητικό που θα παρουσιάζει την προϋπηρεσία μου από τότε που άρχισε προ 25ετίας περίπου , αλλά και αποδεικτικό προϋπηρεσίας για το χρόνο λήψης ειδικότητας, δεν μπορώ να έχω ασφαλιστική ενημερότητα. Ας σημειωθεί πως όλα αυτά οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ όφειλαν να τα έχουν αφού τους έχουν προσκομιστεί από πολλών ετών.

Σε ερώτηση μου αν τουλάχιστον μπορώ να έχω ασφαλιστική κάλυψη προσκομίζοντας τα τελευταία αποδεικτικά μισθοδοσίας, όπου σαφώς αναφέρονται οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ, η απάντηση ήταν αρνητική.

Ερωτώ και καταγγέλλω. Ποιος ευθύνεται για την απώλεια των εγγράφων μου από το ΤΣΑΥ; Με ποιο δικαίωμα μου αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Αν αυτό συμβαίνει σε εμένα που είμαι αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, ζω στην Αθήνα και έχω μια σχετικά πιο ευχερή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΤΣΑΥ, τι συμβαίνει με συναδέλφους της περιφέρειας, με διάφορα σοβαρά προβλήματα η στην ώρα της συνταξιοδότησης , όταν ξαφνικά βρίσκονται αναιτίως ανασφάλιστοι η απαιτείται να προσκομίσουν έγγραφα που όφειλε να έχει το ΤΣΑΥ;

Δυστυχώς γνωρίζω τη διάλυση που έχουν επιφέρει στο ΤΣΑΥ οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και η έλλειψη προσωπικού. Όμως ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να είναι ανεκτά και να δικαιολογούνται. Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να είναι πάντα κατά των δικαιωμάτων του πολίτη.

Φυσικά αναγκάζομαι να μπω στη διαδικασία αναζήτησης των πιστοποιητικών προϋπηρεσίας, όμως απαιτώ, κυρίως για όλους τους συναδέλφους που αδίκως ταλαιπωρούνται, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΘΗΝΑ 29 ΟΚΤ 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ”