Πως άλλαξε εν μία νυκτί ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας! Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

  • Iatropedia
Μετά το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ που άλλαξε χωρίς πολλές διαδικασίες, και η πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Κατερίνα Καστανιώτη αντικαταστάθηκε εν μία νυκτί από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εποχή αλλαγών φαίνεται ότι είναι για την κυβέρνηση αυτή που διανύουμε αλλά και για το υπουργείο Υγείας. Η πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Κατερίνα Καστανιώτη που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες και αντικαταστάθηκε από τον έμπιστο του πρωθυπουργού Χρήστο Γιάνναρη.

Ο Χρήστος Γιάνναρης, ο οποίος είναι και γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ, γεννήθηκε στο Χατζή Μεσσηνίας το 1962 και αναλαμβάνει να μειώσει καταρχάς τις τιμές σε υγειονομικά υλικά και προμήθειες που γίνονται στο ΕΣΥ.

Ενδεχομένως και οι σπουδές του να συμβάλουν σε αυτό καθώς είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

Βέβαια διαθέτει και εμπειρία στο χώρο της υγείας καθώς υπήρξε και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π) Πελοποννήσου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (8/2004 – 5/2005) αλλά και Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.Πε) Πελοποννήσου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (5/2005 – 2/2007).

Μπορεί οι καλά γνωρίζοντες να περίμεναν την αντικατάσταση της κ.Καστανιώτη, αυτή ωστόσο αναμενόταν λίγο αργότερα. Άλλωστε η απερχόμενη επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας έχει κατηγορηθεί ότι δεν είχε επισπεύσει διαδικασίες διαγωνισμών στα νοσοκομεία που θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες τιμές στις προμήθειες.

Άλλωστε οι περισσότεροι διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και όσοι έχουν ολοκληρωθεί δεν πετυχαίνουν πάντα τις καλύτερες τιμές καθώς υλοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση με συνέπεια οι τιμές και πάλι να μην είναι συμφέρουσες για το σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί ότι η Κατερίνη Καστανιώτη είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και ήταν έμπιστη του τότε Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα γενόσημα φάρμακα στην αγορά! Εκδόθηκε τη νύχτα το νέο δελτίο τιμών

Θα αλλάξει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου; Θα αντικατασταθεί ο Θ.Αμπατζόγλου;

Ταχύτητα και αλκοόλ σκοτώνουν τους Έλληνες το Πάσχα.

Τι προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες; “πρόσωπο φράπα”, ή γένια;

Μήπως είμαστε όλοι πρόβατα; ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν