“Ποντικοί” έβαλαν στο μάτι οθόνες από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος στο Νοσοκομείο Λάρισας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
νοσοκομείο
Τελικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν λέει να ησυχάσει από τους ποντικούς. Με όλες τις έννοιες της λέξης!

Διότι μετά από τους ποντικούς-τρωκτικά που εθεάθησαν να κυκλοφορούν σε διάδρομο και αποθήκη του νοσοκομείου, είχαμε περιστατικό και με ποντικούς-κλέφτες που λειτούργησαν (και αυτοί!) ανενόχλητοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eleftheria.gr, άγνωστοι έκλεψαν δύο οθόνες (μόνιτορ υπολογιστών), οι οποίες ήταν μέρος της μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το νοσοκομείο, του γραμμικού επιταχυντή που, ευθύς μόλις τεθεί σε κλινική λειτουργία θα θέσει σε νέα τροχιά τη θεραπεία ογκολογικών ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

Η κλοπή που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όπως συμβαίνει καθημερινά, οι σχετικοί χώροι της κλινικής, στους οποίους υπήρχαν τμήματα της δωρεάς «Νιάρχου», κλειδώθηκαν από τους υπεύθυνους του τμήματος, αλλά το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε η έλλειψη κιβωτίων που περιείχαν δύο μόνιτορ της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Τον χώρο ερεύνησαν χθες αστυνομικοί, μετά τη σχετική αναφορά από το νοσοκομείο, μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος.

Επισημαίνεται ότι η αξία των κλοπιμαίων δεν είναι μεγάλη και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία, σε συνεννόηση με την εταιρία Elekta, για την αντικατάστασή τους, υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για την επιλογή των δραστών να “απλώσουν χέρι” σε κομμάτι της δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, αξίας μεγαλύτερης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την κλινική της λειτουργία, αναβαθμίζοντας στον μέγιστο βαθμό την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς της ευρύτερης περιοχής που έχουν την ανάγκη ακτινοθεραπειών.

Παράλληλα, το περιστατικό επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της επαρκούς φύλαξης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενός ιδρύματος τεράστιας έκτασης, στο οποίο μεταβαίνει καθημερινά μεγάλος αριθμός ασθενών, συνοδών και επισκεπτών.