Πονοκέφαλος Βορίδη η εταιρεία Α.Ε. στο ΕΣΥ! Εισηγήσεις για κατάργηση και από συμβούλους

  • Iatropedia
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση Βορίδη για τη δημιουργία μιας εταιρείας ΑΕ (ΕΣΑΝ) η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του ΕΣΥ και μάλιστα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πρόκειται για εταιρεία η οποία θα στελεχωθεί και με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών καθώς θα αναλάβει να αποπληρώνει τις υπηρεσίες τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών νοσοκομείων που θα προσφέρονται στους ασφαλισμένους.

Και το ζήτημα είναι πως θεωρείται το νούμερο ένα…ρουσφέτι της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε μεγαλοστελέχη της αγοράς τα οποία θα καταλάβουν τις κυρίαρχες θέσεις της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή Βορίδη, που στηρίζεται σε προσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη, εκτιμάται πως έγινε ουσιαστικά για να διορισθούν συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά τα οποία θα ελέγχουν όλη τη ροή του χρήματος στο ΕΣΥ.

Λέγεται μάλιστα πως είναι και σε γνώση κάποιων υψηλών αξιωματούχων του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τους «δικούς» τους ανθρώπους να έχουν το πάνω χέρι στο σύστημα υγείας.

Άλλωστε η περιβόητη ΕΣΑΝ ουσιαστικά θα είναι πιο ισχυρή ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος διαχειρίζεται ετησίως κοντά στα 6 δις ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο πως τα σχέδια Βορίδη βρίσκουν αντίθετους ακόμη και κάποιους συμβούλους του, οι οποίοι του εισηγούνται να αποσύρει τη ρύθμιση και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.

Όλα πάντως δείχνουν πως ο Μάκης Βορίδης δε θα αποσύρει πλήρως το νομοσχέδιο του, αλλά θεωρείται πιθανό ότι θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις κυρίως για να καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τρικ στην Υγεία: “Βαφτίζουν” προμήθειες τις τετράμηνες προσλήψεις!

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Στο… πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν