Πονοκέφαλος: Αυτά είναι τα συχνότερα είδη – Δείτε πώς εκδηλώνεται το κάθε ένα

  • Iatropedia
Ο πονοκέφαλος είναι, δυστυχώς, κάτι που ταλαιπωρεί όλους μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλά δεν είναι κάθε πονοκέφαλος το ίδιο. Ως πάθηση, κατατάσσεται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του.

Πονοκέφαλος εξαιτίας φαρμάκων

Η υπερβολική κατανάλωση διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Απαράβατος κανόνας είναι ότι η λήψη οποιοδήποτε φαρμάκου γίνεται μόνο με τις αυστηρές συστάσεις του γιατρού σας.

Πονοκέφαλος τάσεως

Ο πιο συχνός πονοκέφαλος που ταλαιπωρεί την πλειονότητα είναι ο πονοκέφαλος τάσεως ο οποίος προκαλεί συνεχόμενο πόνο κροτάφους ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αρκετές φορές οι πάσχοντες έχουν τάση για ναυτία ή τάση για εμετό.

Αθροιστικός πονοκέφαλος

το είδος αυτού του πονοκεφάλου επηρεάζει περισσότερο τους άντρες από τις γυναίκες. Εμφανίζεται ξαφνικά και προκαλεί αφόρητο πόνο που απλώνεται σε όλο το κεφάλι. Η αιτία του πονοκεφάλου αυτού είναι άγνωστη εικάζεται όμως μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες.

Πονοκέφαλος ιγμορίτιδας

Οι φλεγμονές στο ιγμόρειο προκαλούν οξύ πόνο συνήθως στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτού του είδους οι πονοκέφαλοι μπορούν να θεραπευτούν αν πρώτα καταπολεμηθεί η ιγμορίτιδα με αντιβιοτικά.

Ημικρανία

Όταν το κεφάλι στη μια μόνο πλευρά πάει να σπάσει τότε το είδος αυτό ονομάζεται ημικρανία.

Πολλές φορές δίνει και συμπτώματα όπως τάση για εμετό, ευαισθησία στο φως και τον ήχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πονοκέφαλος: Τι είδος είναι ανάλογα με το τι νιώθετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, λόγω καιρού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν