Πολιτικοί για …ψυχίατρο!

  • Iatropedia
Τι είναι οι έλληνες πολιτικοί σε περίοδο κρίσης; Ένα βήμα πριν την καρέκλα του ψυχιάτρου, όπως τουλάχιστον αποφαίνονται οι ίδιοι οι ειδικοί. Ποιο είναι το προφίλ του έλληνα πολιτικού σήμερα;

Όπως σημείωσαν οι ψυχίατροι κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας, οι πολιτικοί στη χώρα μας είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δύσκολα δεδομένα.

Εκτός αυτοί οι έλληνες πολιτικοί με βάση τα όσα τόνισαν οι ψυχίατροι έχουν ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα και δεν αποδέχονται την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να κατασκευάζουν τη …δική τους.

Εκτός αυτού είναι αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι, είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες ενώ έχουν μάλλον μια εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας.

Οι ομιλητές …τοποθέτησαν στην καρέκλα του ψυχιάτρου τους πολιτικούς. Όσο για τη διάγνωσή τους; «Σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση».

Βέβαια για την αντιμετώπιση της κατάστασης μάλλον τη λύση δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι ψυχίατροι αλλά ούτε οι ψυχολόγοι καθώς οι ειδικοί τόνισαν ότι απαιτείται γενικότερη αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας.