Πολύποδες παχέους εντέρου: Πως θα τους αντιμετωπίσετε

  • Iatropedia
Οι πολύποδες του παχέος εντέρου είναι μικρές ομάδες κυττάρων που σχηματίζονται στην επένδυση του εντέρου και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλούν συμπτώματα.

Παρά το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ένα πολύποδα του παχέος εντέρου, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο και ενώ είναι συνήθως αβλαβείς μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας πολύποδας του παχέος εντέρου δεν θα προκαλέσει συμπτώματα αλλά μερικές φορές συμβαίνουν. Μερικά συμπτώματα που σχετίζονται με πολύποδες παχέος εντέρου περιλαμβάνουν αιμορραγία του ορθού, αίμα στα κόπρανα, στένωση των κοπράνων σας, διάρροια, δυσκοιλιότητα, πόνος

Παράγοντες Κινδύνου

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξης τους, όπως η ηλικία πάνω από 50, η παρουσία φλεγμονωδών εντερικών καταστάσεων, οικογενειακό ιστορικό το αλκοόλ και η χρήση καπνού, η έλλειψη άσκησης και η παχυσαρκία

Τι να κάνετε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης δίνοντας προσοχή στον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας.

Φροντίστε να λαμβάνετε βιταμίνη D η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο γι 'αυτό θα πρέπει να καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες, καθώς και δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι δυνατόν να μειώσουν τον κίνδυνο των πολυπόδων του παχέος εντέρου. Φρούτα και λαχανικά έχουν επιπλέον αντιοξειδωτικά που μπορεί να αποτρέψουν τον καρκίνο. Θα πρέπει επίσης να μειώσετε την πρόσληψη των κορεσμένων λιπών.

Στο γιατρό

Είναι σημαντικό να δείτε ένα γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε μια αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου που διαρκούν πάνω από μια εβδομάδα, κοιλιακό άλγος ή αίμα στα κόπρανα. Επιπλέον, όποιος είναι άνω των 50 ετών ή έχει παράγοντες κινδύνου πρέπει να ελέγχεται τακτικά.

πηγή:http://www.newhealthguide.org