Πολυνομοσχέδιο: νέο ωράριο φαρμακείων και εξπρές «λουκέτα» σε νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Με τις υπογραφές συνολικά έξι υπουργών της κυβέρνησης που υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αλλάζει ουσιαστικά ο χάρτης της υγείας τα επόμενα χρόνια. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο;

Με ειδικά άρθρα που περιλαμβάνονται ρυθμίζεται το ελεύθερο και τα απογεύματα ωράριο των φαρμακείων. Τα φάρμακα θα τιμολογούνται πια από τον ΕΟΦ ενώ με διαδικασίες εξπρές συγχωνεύονται τα 120 Νοσοκομεία της χώρας σε 82.

Εκτός αυτού το Υπουργείο Πρόνοιας μετά από πολλά χρόνια αποδεσμεύεται από τον Υπουργείο Υγείας και μεταφέρεται στον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ότι αφορά στα φαρμακεία, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά:

'Όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή καθώς και το Σάββατο.

Φαρμακοποιοί, οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο Περιφερειάρχη μέχρι την 20ή Μαΐου και την 20ή Νοεμβρίου κάθε έτους, προκειμένου να λειτουργούν κατά το πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους αντίστοιχα.

Ο οικείος Περιφερειάρχης υποχρεούται να ανακοινώνει το σύνολο των δηλώσεων των φαρμακοποιών μέχρι τις 31 Μαΐου και 31 Οκτωβρίου αντίστοιχα, οι δε οικείοι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποχρεούνται να αναφέρουν στους μηνιαίους πίνακες εφημεριών και τα φαρμακεία που λειτουργούν πέραν του νομίμου ωραρίου.

Το διευρυμένο ωράριο θα συμπίπτει απόλυτα με αυτό των εφημεριών όπως το ορίζει ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και θα πρέπει να τηρείται για όλο το χρονικό διάστημα που έχει δηλώσει ο φαρμακοποιός. Η μη τήρηση του διευρυμένου ωραρίου επιφέρει τις προβλεπόμενες, από την ισχύουσα νομοθεσία για τις εφημερίες, κυρώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν