Πόλεμος στην Υγεία: εξώδικο Σκοπούλη κατά προέδρου ΙΣΑ! Τι θα κάνει ο Γ. Πατούλης

  • Iatropedia
Σε εποχές πολιτικής γκρίνιας, διαφωνιών και μνημονίων έγινε και αυτό: η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με εξώδικό της κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργου Πατούλη ζητά να ανακαλέσει υβριστικές εκφράσεις εναντίον της.

Με εξώδικη δήλωση -διαμαρτυρία απαντά η Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεώργιου Πατούλη, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Συλλόγου.

Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», όπως σημειώνει η κ. Σκοπούλη , προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την υπόληψή της, το κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη ιδιότητες που κατάφωρα απάδουν προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική και θεσμική υπόσταση και αξία της.

Η Υφυπουργός επισημαίνει ότι ο κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, εκμεταλλευόμενος την έτερη ιδιότητά του ως Δημάρχου Αμαρουσίου, απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ, την υβριστική ανακοίνωση, » προφανώς για λόγους πολιτικής προπαγάνδας».

Η κα Σκοπούλη, ζητά από τον κ. Πατούλη όπως εντός τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της εξώδικης να ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί και θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και ύβρεις .

Από την άλλη Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι καταδικάζει την πολιτική ανεπάρκεια και δεν «αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια, το έργο, την προσωπικότητα και την αξία της κας Σκοπούλη».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Ιατρικός Γ. Πατούλης δηλώνει ότι εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της κας Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία όταν παρακωλύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας ή όταν δίνονται λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες, όπως στη «Διοίκηση Σκοπούλη».

Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας που προσβάλλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε αποτελεσματικότητα στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν