«Πόλεμος» ΠΟΕΔΗΝ με υπουργείο Παιδείας για 5000 νοσηλευτικό προσωπικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ προς τα κόμματα του Κοινοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής και τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, για την πρόθεση του υπουργού Παιδείας να ακυρώσει 5000 πτυχία ΔΕ νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων που -όπως επισημαίνουν- "θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία τους".

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η κυβέρνηση να τινάξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων στον ΑΕΡΑ για να υλοποιήσει περίεργα αιτήματα της  ΟΙΕΛΕ. Μην μπαίνετε στον κόπο να διενεργήσετε διαγωνισμό για τους 5000 εργαζόμενους του ΕΣΥ  απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών ΤΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει με κάθε μέσο ο διαγωνισμός (δικαστικό, αγωνιστικό). Θα τον ακυρώσουμε στη πράξη.

Η ΟΙΕΛΕ ανακοίνωσε (όχι το Υπουργείο Παιδείας) ότι θα φέρει τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας με την οποία καθίστανται άκυροι χιλιάδες τίτλοι σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε περίπτωση που οι κάτοχοί τους είτε δεν συμμετάσχουν, είτε αποτύχουν στην ειδική επανεξεταστική διαδικασία. Με τη νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται λέει η ΟΙΕΛΕ ορίζονται επίσης τα σχετικά της εξεταστικής διαδικασίας (ύλη, τρόπος αξιολόγησης, συγκρότηση ατομικών και συλλογικών οργάνων διεξαγωγής και εποπτείας, ο τύπος και το περιεχόμενο των τίτλων κ.λπ.) που είναι θεσμικά θωρακισμένη, σε επίπεδο Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε να μην αμφισβητείται το κύρος τους.

Στο στόχαστρο βρίσκονται τα πτυχία αποφοίτων Α και Β κύκλου των ακολούθων Ιδιωτικών ΤΕΕ.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (κυρίως τα Νοσοκομεία) προσλήφθηκαν από τις εν λόγω Ιδιωτικές  Σχολές και υπηρετούν σήμερα πάνω από 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό). Συμμετείχαν σε Διαγωνισμούς προκήρυξης θέσεων προσωπικού του ΑΣΕΠ (Ανεξάρτητη Αρχή). Το ΑΣΕΠ στην υποβολή των αιτήσεων, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τα δικαιολογητικά, έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους και την άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος. Με το βαθμό του πτυχίου τους (κύριο προσόν διορισμού) κατατάχθηκαν στους επιτυχόντες των διενεργηθέντων διαγωνισμών και προσελήφθησαν στα Νοσοκομεία.

Τα πτυχία τους είναι νόμιμα φέροντας σφραγίδα και υπογραφή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε Νομού. Ταυτόχρονα ελέχθη η γνησιότητά τους από τα Γραφεία Προσωπικού των Νοσοκομείων, αφού διαβιβάσθηκαν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διασταυρώθηκε η γνησιότητά τους. Οι Διευθύνσεις Υγείας Νομαρχιών ή Περιφερειών έλεγξαν τα πτυχία και χορήγησαν άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος.

Για τη χορήγηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προσκομίστηκαν βεβαιώσεις ετήσιας πρακτικής άσκησης από Νοσοκομεία τα οποία επίσης έλεγξαν τα πτυχία των αποφοίτων των εν λόγω σχολών. Σήμερα κατέχουν οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες του ΕΣΥ. Πάνω από 3.000 υπάλληλοι των εν λόγω Σχολών χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα πτυχία για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις (πανελλήνιες ή κατατακτήριες) για είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πέτυχαν και φοίτησαν ή φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Με την κτήση των πτυχίων ΑΕΙ ή ΤΕΙ  αιτήθηκαν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και πέτυχαν την μετάταξή τους σε ανώτερο κλάδο εντός της ίδιας της υπηρεσίας ή σε άλλες υπηρεσίες του ιδίου ή άλλου Φορέα. Μετατάχθηκαν με αποφάσεις των Υπηρεσιακών Οργάνων των Νοσοκομείων και σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Προξενεί εντύπωση γιατί προκαλείται αναστάτωση και τι εξυπηρετεί;

Χρόνια μετά την κτήση των πτυχίων τους θα κληθούν, αν και  άριστοι Επαγγελματίες Υγείας, να δώσουν εξετάσεις για τα μάτια της ΟΙΕΛΕ!!! Με τη συμμετοχή τους στις πτυχιακές εξετάσεις αμφισβητούν οι ίδιοι την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ στα Νοσοκομεία, ακόμη και εάν επιτύχουν στις εξετάσεις που θα οργανώσετε, καθ’ ότι ο βαθμός ήταν τότε το κύριο προσόν διορισμού. Επίσης θα αμφισβητηθούν οι έως σήμερα υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές (μετατάξεις,  βαθμολογική – μισθολογική κατάταξη και ωρίμαση κ.α.).

Με την διενέργεια διαγωνισμού τίθεται σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα των προσλήψεων των εν λόγω υπαλλήλων στους Φορείς Υγείας και ειδικά στα  Νοσοκομεία. Κινδυνεύουν τα Νοσοκομεία να χάσουν 5.000 υπαλλήλους από τυχόν δικαστικές προσφυγές έστω ενός αποτυχόντος διαγωνισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας με την εν λόγω τροπολογία τινάζει στον αέρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων προκειμένου να υλοποιήσει περίεργα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο.

Θα ακυρώσουμε το διαγωνισμό με κινητοποιήσεις και καταλήψεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν