Πόλεμος ΙΣΑ – ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Στα χαρακώματα βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμο Βουδούρη. Ο ΙΣΑ κατηγορεί τον κ. Βουδούρη ότι φέρει ευθύνη για την ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος περίθαλψης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο ΙΣΑ δια της Νομικής του Υπηρεσίας έχει ήδη προβεί στην κατάθεση σειράς αγωγών για λογαριασμό των μελών μας αναφορικά με την διεκδίκηση των οφειλομένων προς τους ιατρούς ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για τα έτη 2010 και 2011.

Έχοντας επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι γιατροί, δια της παρούσης σας καλούμε να ορίσετε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής έως τις 15 Αυγούστου των χρωστούμενων ποσών, τα οποία ξεπερνούν τα 570.000.000 ευρώ(!), άλλως θα υποχρεωθούμε να κινήσουμε νομικές διαδικασίες σε προσωπικό επίπεδο.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα καλέσει από τις 20 Αυγούστου 2012 τα μέλη του σε καθολική απεργιακή κινητοποίηση καθώς και σε ανάκληση όλων των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η ευθύνη για τους ασφαλισμένους πολίτες, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σύστημα χωρίς ασφαλιστική περίθαλψη, καθώς και η κατάρρευση που θα επακολουθήσει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα είναι πλέον προσωπική.

Πρέπει επιτέλους να μπει μια τελεία στην οικονομική «αφαίμαξη» των γιατρών προκειμένου να υπηρετήσουν ένα σύστημα που πάσχει από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, γεγονός που είχαμε επισημάνει εξ αρχής.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες σας.”