«Πόλεμος» γιατρών του ΠΕΔΥ με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους

  • Iatropedia
Να κλείσουν μέχρι αύριο Παρασκευή τα ιδιωτικά τους ιατρεία ζήτησε με επίσημο έγγραφο της από τους υπηρετούντες γιατρούς του ΠΕΔΥ στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα η αρμόδια 6η ΥΠΕ. Δεδομένου ωστόσο ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμεί λόγω δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν κάποιους γιατρούς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ κάλεσε τα μέλη της σε ...ανυπακοή.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Οι συνάδελφοι γιατροί καλούνται να ευθυγραμμισθούν με τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας, όπως άλλωστε αποδεικνύει έως τώρα η δικαίωση όλων όσων ακολούθησαν τις συστάσεις της»… αναφέρει χαρακτηριστικά το προεδρείο της Ομοσπονδίας αντιδρώντας στην αιφνιαστική εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ είχαν κληθεί να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ή θα περάσουν με μόνιμη και αποκλειστική σχέση εργασίας στο ΠΕΔΥ. Ωστόσο, σε μεμονωμένες και μαζικές προσφυγές, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ τους και έτσι το ζήτημα εκκρεμεί…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Την 8-6-2015 εκδόθηκε υπηρεσιακό έγγραφο υπογραφόμενο από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Γ. Γιαννόπουλο, επικαλούμενο την δημοσίευση στο ΦΕΚ 429Γ/6-5-2015 της πράξης της 6ης ΥΠΕ ένταξης & κατάταξης στο ΕΣΥ, με το οποίο καλούνται οι γιατροί των Μονάδων ΠΕΔΥ να προβούν άμεσα έως την Παρασκευή σε κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων τους.

Ενημερώνουμε τους γιατρούς των Μονάδων ΠΕΔΥ 6ης ΥΠΕ, ότι:

1. Όσοι έχουν ενταχθεί και υπηρετούν στις Μονάδες, διατηρώντας τα ιδιωτικά ιατρεία τους με βάση ισχύουσες θετικές δικαστικές αποφάσεις, δεν υποχρεούνται επ’ ουδενί να κλείσουν τα ιατρεία τους.

2. Καθήκον άμεσης προτεραιότητας για τα διοικητικά στελέχη των ΥΠΕ μαζί με την ηγεσία του Υπ. Υγείας, θα ήταν να μεριμνήσουν άμεσα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και την πλήρη μισθολογική εξομοίωση των γιατρών που ήδη έκλεισαν τα ιατρεία τους από την 1η ημέρα εντασσόμενοι στο ΠΕΔΥ και οι οποίοι τελικά έχουν εξαπατηθεί, διότι δεν διαφαίνεται δικαίωση τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

3. Επειδή η εφαρμογή του μισθολογίου του ΕΣΥ χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ θα έχει ως συνέπεια την μείωση του μισθού των ιατρών, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ΠΑΑ και τους υπηρετούντες με δικαστικές αποφάσεις ότι δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν κανένα έγγραφο στην υπηρεσία, (δεδομένου ότι η υπηρεσία είναι ενημερωμένη) μέχρι την

αναγνώριση της προϋπηρεσίας με νομοθετική ρύθμιση.

Οι συνάδελφοι γιατροί καλούνται να ευθυγραμμισθούν με τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας, όπως άλλωστε αποδεικνύει έως τώρα η δικαίωση όλων όσων ακολούθησαν τις συστάσεις της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Ψυχάρης Αθ. Αποστολόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν