Πόλεμος γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Γιατροί: «Μας διαπομπεύετε»!

  • Iatropedia
ΙΣΑ: Διαπομπεύονται οι γιατροί για να καλυφθεί το κούρεμα των οφειλών!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ποσά που θα δώσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί θεωρούν τώρα πως ο Οργανισμός τους διαπομπεύει λέγοντας ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης με φάρμακα για να καλύψει το θέμα του κουρέματος.

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης του Έλληνα ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ στόχο έχει να συγκαλύψει το κούρεμα των ιατρικών αμοιβών» λέει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε κυκλώματα απάτης με φάρμακα στα οποία εμπλέκονται και γιατροί.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε περιπτώσεις γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διαφθοράς δεν αναφέρεται όμως : «στους χιλιάδες ιατρούς που παραμένουν απλήρωτοι προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες τους δωρεάν. Ο ΙΣΑ σε κάθε περίπτωση συνηγορεί στη τιμωρία των επιόρκων , πλην όμως πρέπει να ενημερωθούμε για τις αμετάκλητες αποφάσεις, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί με κακοήθεις αντιπερισπασμούς και κυνήγι μαγισσών».

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να καλυφθούν οι οφειλές προς τον κλάδο γι αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.