Πολάκης: Λαλίστατος για την γρίπη, κουβέντα για την καταδίκη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με την θεσμική του ιδιότητα, αυτή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στο θέμα της γρίπης, αλλά δεν απέφυγε στην κατάληξη της ανακοίνωσης να υπενθυμίσει στους δημοσιογράφους ότι «μας έχει».

Στην ανακοίνωση, ο Παύλος Πολάκης, μιλάει για σπέκουλα των γνωστών κέντρων ενημέρωσης και ότι τον παρουσίασαν ως ασεβή και ανάλγητο απέναντι στα θύματα της γρίπης. Εμφανίζεται καθησυχαστικός για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα υγείας, επιτίθεται στους προκατόχους του, (Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη) και καταλήγει με το «σας έχω». Στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν κάνει καμία αναφορά στην σημερινή του καταδίκη και την δικαίωση μετά θάνατον του δημοσιογράφου, Βασίλη Μπεσκένη.

Όλη η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη

«Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: