Πολάκης κατά Δικαιοσύνης και Αστυνομίας για σύλληψη διοικητικών στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την μήνη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη προκάλεσε η σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων το βράδυ της περασμένης Κυριακής , επειδή προχώρησαν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα του νοπσοκομείου.

«Η χθεσινοβραδινή  σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία, η οποία σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου, αναδεικνύει  το βαθύ πρόβλημα, που εντοπίζεται σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Πολάκης εμφανώς δυσαρεστημένος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι  «αδιανόητο, κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες εξυγιαίνουν το χώρο της Δημόσιας Υγείας, μειώνουν το δημοσιονομικό κόστος και εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση κάποιου δικαστικού λειτουργού, που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές μη εφαρμογής Κυβερνητικών Αποφάσεων, έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συμπλήρωσε δε ότι «γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ενώ αυξάνει έως και διπλασιασμού τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων και τους παρέχει αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα, παράλληλα εξοικονομεί από τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου άνω των 80 εκατ. ευρώ ετησίως. Γνωρίζαμε επίσης εξ’ αρχής πως τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θίγονται από την απόφαση αυτή θα χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα προκειμένου να την υπονομεύσουν»!

Και δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον τρόπο  λειτουργίας της Δικαιοσύνης λέγοντας συγκεκριμένα ότι  «εύλογα λοιπόν περιμένουμε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο της απόφασης αυτής, από την σκοπιά του εργασιακού δικαίου και του δημόσιου συμφέροντος, θα σταθεί συμπαραστάτης και όχι υπονομευτής, απέναντι στην προσπάθεια αυτή».

Η απάντηση της ΝΔ ήταν -όπως είναι φυσικό- άμεση: «Κάθε ημέρα που περνάει, επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»… «Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση. Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών»!