Πολ Σάιμον: Ο συνθέτης του Sound of Silence μίλησε για την ζωή του με τη βαρηκοΐα

  • Ρούλα Τσουλέα
Σάιμον
Ο θρυλικός τραγουδιστής και συνθέτης είπε ότι βρίσκει παρηγοριά στην κιθάρα του και ακόμα γράφει τραγούδια.

Για την ζωή του με τη βαρηκοΐα μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά ο αμερικανός τραγουδιστής Πολ Σάιμον, στη διάρκεια της παρουσίασης στο Τορόντο ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

O συνθέτης του διαχρονικού Sound of Silence, ο οποίος κλείνει τα 82 του χρόνια σε έναν μήνα, είπε ότι έχει αρχίσει να αποδέχεται την κατάστασή του, αναφέρει το Hollywood Reporter.

«Δεν το έχω αποδεχτεί τελείως, αλλά έχω αρχίσει», είπε στο κοινό του στο Θέατρο «Πριγκίπισσα της Ουαλίας». «Παίζω καθημερινά κιθάρα. Είναι το όργανο που μου επιτρέπει να εκφράζομαι δημιουργικά. Είναι όμως και αυτό στο οποίο βρίσκω παρηγοριά. Ό,τι κι αν νιώθω. Γι’ αυτό είναι ζωτικό για εμένα. Κάτι συμβαίνει μέσα σου όταν εκδηλώνεις μία αναπηρία που αλλάζει την αντίληψή σου ή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με τη ζωή».

Ο κ. Σάιμον υπήρξε το ήμισυ του θρυλικού ντουέτου της δεκαετίας του ’60 Simon & Garfunkel. Τον περασμένο Μάιο είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά ότι έχασε την ακοή από το αριστερό του αυτί.

Η κατάστασή του έκτοτε παραμένει η ίδια, είπε. Και πρόσθεσε πως η βαρηκοΐα έχει δυσχεράνει πολύ τις ζωντανές εμφανίσεις του. «Συνήθως όταν τελείωνα ένα άλμπουμ έβγαινα και έκανα μία τουρνέ με αυτό. Έτσι είχα την ευκαιρία να το μελετήσω, να το εμπλουτίσω… Και εκείνο εξελισσόταν», εξήγησε. «Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα δουλέψω με δύο κιθαρίστες. Θα παίξουν το νέο μου τραγούδι, για να δω αν μπορώ να τραγουδήσω. Δεν είμαι βέβαιος όμως πως θα ταιριάξει η φωνή μου με τις κιθάρες».

Το ντοκιμαντέρ δείχνει τον Πολ Σάιμον στο σπίτι του να πειραματίζεται με τον ήχο του τελευταίου άλμπουμ του, που τιτλοφορείται Seven Psalms. Όπως είπε, δεν έχει ακούσει το άλμπουμ για αρκετό καιρό, αλλά ολοκλήρωσε ένα νέο τραγούδι.

Φωτογραφία: iStock