ΠΟΕΔΗΝ: Θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την αναλογία 1/100 στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με τις κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ να αγγίζουν τις 30.000, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί απαράδεκτο να προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ μόλις 690 θέσεις με αποτέλεσμα να σπεύδουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι και η αναλογία υποψηφίων και τελικά προσληφθέντων να είναι 1/100. Την ίδια ώρα, η υπεύθυνη τομέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της απόλυσης και αντικατάστασης των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις (!) υποβλήθηκαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στις εκατό και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος)».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι οι άνεργοι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες Υγείας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθώς 5 χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα νοσοκομεία και οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 30.000! Και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για το θέμα.

 

Αντίδραση για τους διοικητές

Εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την παύση καθηκόντων της πλειοψηφίας των διοικητών νοσοκομείων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το υπουργείο Υγείας, επέλεξε μέσω ολιγόλεπτης συνέντευξης διάρκειας 5 – 7 λεπτών, να αξιολογήσει δήθεν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας. Ας μας πει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου: σε ποια στοχοθεσία απέτυχαν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, εφόσον δεν τους δόθηκαν στόχοι;.

Από την αξιολόγηση – παρωδία προέκυψε ότι μόνο 12 Διοικητές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ενώ οι υπόλοιποι  θα αντικατασταθούν σε άλλη μια προσπάθεια κομματικού ελέγχου της κρατικής μηχανής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί εναγωνίως και με κάθε μέσο να φορτώσει τις δικές της αδυναμίες και καθυστερήσεις στις Διοικήσεις και να αποκρύψει τα μείζονα προβλήματα που δημιούργησε στο χώρο της Υγείας. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεγελιούνται πια.

Τους προειδοποιούμε ότι η μαζική αντικατάσταση των Διοικητών δεν υπόκειται στην στη ρύθμιση που ψήφισαν για αντικατάστασή τους από διοικητικούς διευθυντές λόγω αιφνίδιας απώλειας. Εάν στοχεύουν στην εσαεί παραμονή των διευθυντών στη διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη της πλήρους διάλυσης τους.