ΠΟΕΔΗΝ: Ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας επαναξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Επαναξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων με αξιοκρατικά κριτήρια, ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Για επιλογές «τύπου ΣΥΡΙΖΑ» κατηγορεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητά επαναξιολόγηση και επιλογή νέων Διοικητών από το Μητρώο Στελεχών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρουν ότι χρειάζεται επαρκής στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά και χρηματοδότηση για να βγει από το αδιέξοδο η Δημόσια Υγεία.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια του ξεκαθαρίσαμε ότι το σύστημα Υγείας για να αναταθεί εκτός της επαρκούς στελέχωσης και χρηματοδότησης, χρειάζεται ικανή διοίκηση. Μάλιστα προτείναμε να ξεφύγουμε από το αποτυχημένο μοντέλο επιλογής των Διοικητών που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια να διορίζονται αποτυχημένα πολιτικά και κομματικά στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων και να γίνεται η επιλογή από το Μητρώο Στελεχών, το οποίο φυσικά θα πρέπει να ανανεωθεί».

ΠΟΕΔΗΝ: «Οι διοικητές που επιλέγησαν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του ΕΣΥ»

Με την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων επελέγησαν τελικά οι Διοικητές των Δημόσιων Νοσοκομείων, λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Η επιτροπή που ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας επέλεξε άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έτσι από τους Διοικητές εκμαυλιστές Σύριζα, με τα πλαστά πτυχία, καταλήξαμε σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να γίνει νέα αξιολόγηση στους Διοικητές «γιατί τα Νοσοκομεία είναι οργανισμοί που προσφέρουν το πιο πολύτιμο κοινωνικό αγαθό με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ και δεν μπορούν να διοικούνται από στελέχη που έχουν προσόντα. Η απάντηση ήταν ότι όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».