ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τη διασπορά κορονοϊού στο Δρομοκαΐτειο

  • Γιάννα Σουλάκη
Δρομοκαΐτειο
Σε νοσοκομείο νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό έχει μετατραπεί το Δρομοκαΐτειο, χωρίς να υπάρχει κατάλληλη υποδομή και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ μετά τη μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο, οι ασθενείς εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Υγειονομική βόμβα το Δρομοκαΐτειο μετά από ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού σε ασθενείς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ όσοι νόσησαν δεν έχουν κατάλληλη ιατρονοσηλευτική φροντίδα, όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας των εργαζομένων.

«Στο Δρομοκαΐτειο η διασπορά του κορωνοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα.Θα ζητήσουμε παρέμβαση του Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο υπ’ αυτές τις συνθήκες περιστατικά κορωνοϊού».

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται, στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου βρέθηκαν 29 ασθενείς θετικοί εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα. Οι υπόλοιποι ασθενείς που παραμένουν, εκτός από τον κορονοϊό έχουν και σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

«Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη Νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο».

Επίσης σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

ΠΟΕΔΗΝ: «Νοσοκομείο κορονοϊού … χωρίς γιατρούς»

«Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Δεν υπάρχει απόγευμα – νύχτα στο Νοσοκομείο παθολόγος. Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ασθενείς με κορονοϊό, που είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να διακομιστούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία.

Την Δευτέρα 22/03/2021 και ώρα 8:30πμ. έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.