ΠΟΕΔΗΝ: «Υπό παραίτηση διοικητές ΥΠΕ εξακολουθούν να κάνουν ρουσφέτια»

  • Γιάννα Σουλάκη
Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αλλά και νοσοκομείων -διορισμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση- εξακολουθούν να κάνουν καθαιρέσεις – τοποθετήσεις προϊσταμένων με κομματικά κριτήρια, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία - ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΠΟΕΔΗΝ, Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αν και βρίσκονται υπό παραίτηση, εξακολουθούν να παίρνουν αποφάσεις για το προσωπικό, με τις οποίες δεσμεύουν τις επόμενες διοικήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας υπέγραψε πάνω από 15 προσλήψεις συμβασιούχων με 24μηνες συμβάσεις, εκτός ΑΣΕΠ:

«Αυτό που συμβαίνει με τους Διοικητές ΥΠΕ των Υγειονομικών Περιφερειών δεν έχει προηγούμενο. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, αν και βρίσκονται υπό παραίτηση, προσπαθούν να κλείσουν ότι ρουσφετολογικές εκκρεμότητες έχουν αφήσει. Ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας χθες και προχθές υπέγραψε και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια πάνω από 15 προσλήψεις συμβασιούχων με 24μηνες συμβάσεις. Εντελώς με ρουσφετολογικά κριτήρια!!! Εκτός ΑΣΕΠ!!! Δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας ούτε λαμβάνονται υπόψιν η μοριοδότηση των υποψηφίων».

ΠΟΕΔΗΝ: «Να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας»

Την παρέμβαση του Υπουργού υγείας ζητά η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το ίδιο κάνουν και οι Διοικητές των νοσοκομείων:

«Διοικητές Νοσοκομείων εξακολουθούν να κάνουν καθαιρέσεις, τοποθετήσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων αν και είναι παράνομο. Διοικητές των οποίων η θητεία ανανεώθηκε παραμονές προκήρυξη των εκλογών με εξόφθαλμη ρουσφετολογική Υπουργική Απόφαση. Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας. Να σταματήσει το πάρτι των ρουσφετολογικών προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών.

Δείτε αποφάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν