ΠΟΕΔΗΝ: «Στο νοσοκομείο Λευκάδας που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων»

  • Γιάννα Σουλάκη
Λευκάδας
Σε αιφνιδιαστική παύση των προγραμματισμένων χειρουργείων προχώρησαν δύο νοσοκομεία της Περιφέρειας, λόγω έλλειψης προσωπικού: το νοσοκομείο Λευκάδας και το νοσοκομείο Λήμνου, στο οποίο μάλιστα οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον Εισαγγελέα.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας και η λειτουργία του νοσοκομείου παρουσιάζει προβλήματα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δείτε επίσης: Το νοσοκομείο Λευκάδας εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, σταμάτησαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα διασωλήνωσης των ασθενών. «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία:

«Ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε στις 12 Μαϊου το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας. Στην επισήμανση των ελλείψεων από την ΠΟΕΔΗΝ και την άρον-άρον μετεγκατάσταση για να βρει ο κ. Τσίπρας ασθενείς στο νέο νοσοκομείο κατά τα εγκαίνια, απειληθήκαμε από τη Διοίκηση με μηνύσεις. Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα, ότι στο νοσοκομείο της Λευκάδας που έκοψε την κορδέλα, σταμάτησαν τα χειρουργεία από 10 Ιούνη, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Μια γιατρός υπηρετεί και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια»

Δείτε ακόμα:  “Κινδύνεψαν ασθενείς στο νοσοκομείο Λευκάδας για την προεκλογική φιέστα του Πρωθυπουργού”, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καθώς η Λευκάδα είναι τουριστικός προορισμός, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και συχνά έκτακτα περιστατικά, που χρήζουν διασωλήνωσης.

«Το προσωπικό είναι κάτω του ορίου ασφαλείας. Άνοιξαν νέα τμήματα χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό. υπηρετεί ένας νεφρολόγος και τρεις μόνο παθολόγοι», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Νοσοκομείο Λήμνου: Τελευταία στιγμή ενημέρωσαν τους ασθενείς ότι δεν θα χειρουργηθούν, λένε οι εργαζόμενοι

Στα κρύα του λουτρού κυριολεκτικά έμειναν οι ασθενείς που εισείχθησαν για προεγχειρητικό έλεγχο δύο ημέρες πριν στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείο Λήμνου. Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντελώς αιφνιδιαστικά, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ακύρωσε τα προγραμματισμένα ορθοπεδικά χειρουργεία.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα. Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους:

«Ο ανεκδιήγητος Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου αιφνιδίασε για άλλη μια φορά χθες το πρωί. Ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ορθοπεδικά χειρουργεία. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε κατάρρευση. Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του Αναπληρωτή να ακυρώσει τα χειρουργεία τελευταία στιγμή. Τους ασθενείς ποιος τους σκέφτηκε;», λένε χαρακτηριστικά.

Οι ασθενείς έκαναν εισαγωγή δυο ημέρες, έγιναν όλες οι εξετάσεις και ο προγραμματισμένος έλεγχος που χρειάζεται για την ομαλή εξέλιξη του χειρουργείου, λένε οι εργαζόμενοι: «Προετοιμάστηκαν και ψυχολογικά που είναι και ένα από το βασικότερο σημείο του ασθενούς. Τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιους κύκλους εξυπηρετεί όλο αυτό. Υπάρχει γιατρός και μάλιστα διευθυντής που αναλαμβάνει την ευθύνη του χειρουργείου, οι ασθενείς θέλουν να χειρουργηθούν αλλά και πάλι εμπόδια βρίσκονται».