ΠΟΕΔΗΝ: Τα «μαγειρέματα» του Υπουργείου Οικονομικών για να μην χορηγήσει επιδόματα

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
"Μαγείρεμα" για τη μη χορήγηση του επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

‘Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία όταν οι εργαζόμενοι υπέβαλλαν σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών έλαβαν την απάντηση ότι «δεν δικαιούνται το επίδομα», καθώς «δεν περιλαμβάνονται στο Νόμο 4024/2011 καθώς επίσης και ότι δεν εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ο νόμος 4354/2015».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την απορία, πώς είναι εφικτό να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις ρυθμίσεις του έτους 2011, όταν η ένταξή τους έγινε 9 Μαρτίου 2019 με το Ν. 4600/2019 άρθρο 137:

«Από πότε ο μεταγενέστερος νόμος που εντάσσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας στις
άγονες προβληματικές περιοχές καθίσταται ανίσχυρος από τη μη έκδοση προγενέστερης Κοινής Υπουργικής Απόφασης; « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Για το ζήτημα είχε κινητοποιηθεί το Σωματείο Εργαζόμενων στο Γ.Ν. Άμφισσας και στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, ενώ επισημαίνεται ότι η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αφορά ακόμη τους εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας της Σαμοθράκης, Παξούς, Ίος, Πρέβεζα, Καναλάκι, Ανώγια που εντάχθηκαν σε άγονες προβληματικές περιοχές.