ΠΟΕΔΗΝ: Τα «μαγειρέματα» του Υπουργείου Οικονομικών για να μην χορηγήσει επιδόματα

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
"Μαγείρεμα" για τη μη χορήγηση του επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

‘Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία όταν οι εργαζόμενοι υπέβαλλαν σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών έλαβαν την απάντηση ότι «δεν δικαιούνται το επίδομα», καθώς «δεν περιλαμβάνονται στο Νόμο 4024/2011 καθώς επίσης και ότι δεν εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ο νόμος 4354/2015».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την απορία, πώς είναι εφικτό να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις ρυθμίσεις του έτους 2011, όταν η ένταξή τους έγινε 9 Μαρτίου 2019 με το Ν. 4600/2019 άρθρο 137:

«Από πότε ο μεταγενέστερος νόμος που εντάσσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας στις
άγονες προβληματικές περιοχές καθίσταται ανίσχυρος από τη μη έκδοση προγενέστερης Κοινής Υπουργικής Απόφασης; « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Για το ζήτημα είχε κινητοποιηθεί το Σωματείο Εργαζόμενων στο Γ.Ν. Άμφισσας και στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, ενώ επισημαίνεται ότι η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αφορά ακόμη τους εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας της Σαμοθράκης, Παξούς, Ίος, Πρέβεζα, Καναλάκι, Ανώγια που εντάχθηκαν σε άγονες προβληματικές περιοχές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν