ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζονται τα φαινόμενα βίας κατά νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
βίας
Νέα περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτή τη φορά, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Δύο νέα περιστατικά βίας κατά προσωπικού σε Δημόσια Νοσοκομεία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά για ακόμη μία φορά να ληφθούν μέτρα, δηλαδή αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και προσλήψεις προσωπικού ασφάλειας.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τα συμβάντα βίας και ανομίας που συμβαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς όμως να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επίθεση από εγκαταλελειμμένο παιδί

Προχθές το βράδυ 12χρονο εγκαταλελειμμένο παιδί από προνοιακή δομή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με συνοδεία τριών επαγγελματιών υγείας, λένε τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ήταν σε έξαλλη κατάσταση και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε τους δύο επαγγελματίες που τον συνόδευαν. Δόθηκε θεραπεία και με νέα εισαγγελική εντολή προστέθηκε στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να μεταφέρουν άμεσα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε Προνοιακές Μονάδες».

Νοσοκομείο Βέροιας – Επίθεση από Ρομά σε γιατρό

Το Σάββατο το βράδυ διακομίσθηκε 55χρονος Ρομά νεκρός από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα:

«Έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς χτύπησαν τον γιατρό. Ο Διοικητής αρνήθηκε να κάνει μηνυτήρια αναφορά. Θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης στα Νοσοκομεία και οι Διοικητές να προστατεύουν το προσωπικό με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουν», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.