ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη

  • Γιάννα Σουλάκη
συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας
'Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) ζητούν με νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν νέες κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να συναντήσουν την υπουργό Εργασίας κα. ‘Εφη Αχτσιόγλου, η οποία είναι αρμόδια για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, καθώς στην προηγούμενη κινητοποίησή τους -όπως αναφέρουν- συνάντησαν «κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα».

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι: «Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλεισθεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου η οποία έλλειπε στο εξωτερικό. Ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε την Πέμπτη 28/3/2019 Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ. έως 12 το μεσημέρι και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).