ΠΟΕΔΗΝ: Σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα της παραμονής στα νοσοκομεία 2000 συμβασιούχων εργαζόμενων

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Διαβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα παραμείνουν στα νοσοκομεία οι 2.000 συμβασιούχοι ΔΥΠΑ 55-67 ετών έλαβε η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα οδηγείται προς λύση, και άρα θα παραμείνουν στα νοσοκομεία οι 2.000 εργαζόμενοι ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι έχουν προσληφθεί στα νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματος μακροχρόνια ανέργων της ΔΥΠΑ.

«Ήδη έληξαν σε πολλούς οι συμβάσεις και έφυγαν από τα Νοσοκομεία επιφέροντας σημαντικές δυσλειτουργίες. Προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες με την εμπειρία που απέκτησαν ως τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, Διοικητικό, Τεχνικό κλπ. Ο Υπουργός Εργασίας κος Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή κατανόησε το μείζον ζήτημα που θα δημιουργηθεί με την φυγή τους καθότι έχουν αποκτήσει σχετική εμπειρία και δεσμεύτηκε για λύση», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εργασίας, ο ίδιος τους διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι το ζήτημα θα λυθεί, «όπως κατ’ επανάληψη δεσμεύτηκε» και οι εν λόγω 2000 εργαζόμενοι θα παραμείνουν η θα επαναπροσληφθούν.

Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συσταθεί ειδικό πρόγραμμα για τους εν λόγω εργαζόμενους και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό θα έχουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν από τα νοσοκομεία, αλλά και όσοι ακόμη εργάζονται. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια στο συγκεκριμένο θέμα να ξεπερασθούν τα όποια εμπόδια τίθενται και σχετίζονται με την δομή των εν λόγω προγραμμάτων», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.