ΠΟΕΔΗΝ: «Πυθία» ο Τσακαλώτος – Ανακοινώθηκε πανελλαδική απεργία στην Υγεία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΟΕΔΗΝ
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 14 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία στον χώρο της Υγείας με ταυτόχρονη πρωινή συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Οικονομικών

Ο κος Τσακαλώτος μας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στα υψηλά Πρωτογενή Πλεονάσματα. Απαντήσεις όπως οι «χρησμοί της Πυθίας»

Συνεχίζουμε τους αγώνες

ΠΕΜΠΤΗ 14/03/2019

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

09:30πμ Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη

Κατά την χθεσινή Στάση Εργασίας και τη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για πρώτη φορά χωρίς να φάμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ συναντήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Θέσαμε τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της οριστικής επίλυσης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του, την χορήγηση των Επιδομάτων άδειας και εορτών αναδρομικά και στο μισθό χωρίς περικοπές, την χορήγηση της διαφοράς του Επιδόματος ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, την χρηματοδότηση του συστήματος και των προσλήψεων Προσωπικού, την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου κλπ.

Ο Υπουργός Οικονομικών σε άλλα ζητήματα δεν πήρε θέση και σε άλλα έδωσε απαντήσεις σαν τους «χρησμούς της Πυθίας». Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ μας πρότεινε αντί να ζητάμε την μείωση των ετών συνταξιοδότησης, θα έπρεπε να ζητάμε τα τελευταία χρόνια του υπηρεσιακού βίου οι Νοσηλευτές να μετακινούνται στα γραφεία!!! Τι να σχολιάσεις.

Καμία δέσμευση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Η ολιγόμηνη παράταση της καταβολής του και η συνέχιση λειτουργίας της Επιτροπής μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο κος Τσακαλώτος απέκλεισε την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων που του θέσαμε. Για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών, είπε ότι είναι Μνημονιακή δέσμευση η κατάργησή του, θα δώσουν μία μικρή παράταση αλλά θα καταργηθεί.

Μας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στις αγορές και την επίτευξη των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ως εκ τούτω, εάν αναγκασθούν από τα δικαστήρια να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση βαθιά προσηλωμένη στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σπρώχνει όλα τα θέματα που θέτουμε για μετά τις εκλογές με προφανή σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα.

Πέμπτη 14/3/2019

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

9.30 πμ. Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με την Υπουργό κα. Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν