ΠΟΕΔΗΝ: «Προκαλεί για να πάρει αποζημίωση ο Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού Ε. Γεωργόπουλος»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πειθαρχική δίωξη -που είχε ασκηθεί πριν από τις εκλογές- ενεργοποίησε χωρίς αφορμή κατά της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του "Ερυθρός Σταυρός", ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευθύμης Γεωργόπουλος. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Διοικητής θέλει να προκαλέσει για να απολυθεί και να εισπράξει την αποζημίωση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Ευθύμης Γεωργόπουλος, ενεργοποίησε τη «Διαβίβαση εγγράφου Εισαγγελίας» από το Υπουργείο Υγείας πριν τις Εθνικές εκλογές και κάλεσε σε απολογία την προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας».

«Ο γνωστός Γεωργόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, έδρασε για άλλη μια φορά. Ο Διοικητής, που τώρα θυμήθηκε σε συνέντευξή του, ότι το Νοσοκομείο του θα έπρεπε να έχει 45 Κλίνες ΜΕΘ αντί 12, για να προκαλέσει και να γίνει θέμα συζήτησης για τα φιλοσυριζαϊκά του αισθήματα, καλεί σε απολογία την Προεδρεύουσα του Σωματείου γιατί κλήθηκε από το τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, ενώ σε επικοινωνία που είχε το iatropedia.gr με τον πρόεδρο του σωματείου, Μιχάλη Γιαννάκο, ανέφερε ότι : «Ο Διοικητής θέλει να προκαλέσει για να τον διώξουν να πάρει την αποζημίωση».

ΠΟΕΔΗΝ: «Μας έριξαν χημικά το ’17 και μας εγκαλούν τώρα!»

Το «έγκλημά» της προέδρου του Σωματείου, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ήταν να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και από την «αριστερή Κυβέρνηση» Σύριζα ενεργοποιήθηκε η κρατική ασφάλεια, το τμήμα προστασίας της Δημοκρατικού Πολιτεύματος πρώτη φορά μετά τη χούντα. Μας χτύπησαν, μας έριξαν χημικά και ζητάνε και τα ρέστα. Δεν φθάνει που αδίκως διώκεται ποινικά, βρήκε την ευκαιρία ο Γεωργόπουλος να της ασκήσει πειθαρχική δίωξη. Επιδιώκει την εξόντωσή της».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για κινητοποίηση που είχε πραγματοποιήσει το 2017 η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά την άρση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης της υπαλλήλου

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, την άρση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης «της συναδέλφου που το έγκλημά της είναι ότι δεν προσκύνησε τον κο Γεωργόπουλο» και καλεί την ΑΔΕΔΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρουν θέση και «να δώσουν τέλος σ’ αυτήν την παρωδία», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Δείτε την κλήση σε απολογία που έγινε στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων από τον Διοικητή: