ΠΟΕΔΗΝ: Πολλαπλασιάζεται η λίστα αναμονής στις ΜΕΘ ημέρα με την ημέρα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ, χθες βράδυ ήταν 60 ασθενείς στη λίστα για μια κλίνη ΜΕΘ ενώ στο "Αττικό" συνεχίστηκαν "τα ίδια χάλια στην εφημερία χθες ως σήμερα πρωί"!

Η κατάσταση με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εκτός ελέγχου, αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πολλαπλασιάζονται. Στο φαινόμενο αυτό, πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Παρατηρείται εφέτος το φαινόμενο νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Καταγγέλλουν συγκεκριμένα από την Ομοσπονδία:

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να αφήσει τα παχιά λόγια και να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες. Θα σωθούν δεκάδες άνθρωποι. Απαιτούνται προσλήψεις 600 Νοσηλευτών και 100 γιατρών. Για 700 εργαζόμενους είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. Οι 30 Ασθενείς ήταν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα. Γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο.

Αττικό Νοσοκομείο ίδια χάλια στην εφημερία χθες

Χθες έως σήμερα το πρωί στην εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου εξετάστηκαν 900  Ασθενείς. Έγιναν 212 εισαγωγές. Ώρες αναμονής για εξέταση πάνω των έξι ωρών. 659 Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. 15 ασθενείς που έχουν εισαχθεί παραμένουν στην βραχείας νοσηλείας που είναι χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει χώρος ούτε σε διάδρομο κλινικής.

Το ακτινολογικό μηχάνημα του ΤΕΠ παραμένει χαλασμένο για 20.000 ευρώ. Οι ασθενείς εκτάκτων περιστατικών χάνονται στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου για να κάνουν ακτινογραφία. Ο μαγνητικός τομογράφος 3 χρόνια χαλασμένος. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με ελάχιστο και δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα. Δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του ΤΕΠ με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές:

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν