ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε και τρίτος ασθενής που περίμενε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αττική
Την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας από την περιφέρεια που περίμενε την εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη) ανακοίνωσε προ ολίγου η ΠΟΕΔΗΝ...

Αναφέρουν από την Ομοσπονδία:

Πέθανε δυστυχώς και ο τρίτος ασθενής γυναίκα  67 ετών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου που περίμενε σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ 15 ημέρες.

Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας των 150 κλινών ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Κρίμα!!!

Να θυμίσουμε ότι την τελευταία του πνοή άφησε ένας ασθενής, ο οποίος είχε διασωληνωθεί στην παθολογική κλινική Ζακύνθου αλλά τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου. Και άλλος ένας ακόμα διασωληνωμένος χάθηκε χθες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι αναμονές για μια κλίνη ΜΕΘ

Κάθε μέρα περιμένουν για μια διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ 40-60 άνθρωποι. Χθες η λίστα απαριθμούσε 48. Και να σκεφτεί κάποιος ότι αυτή είναι μια κανονική περίοδος και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα πολύ σοβαρά περιστατικά με τον ιό της γρίπης που αναμένονται σύντομα…

Πόσες έχουμε

Οι οργανικές θέσεις αναφέρουν 701 κλίνες ΜΕΘ. Αλλά διαθέσιμες και ενεργές είναι οι 615. Ωστόσο, από έλλειψη προσωπικού ουσιαστικά λειτουργούν οι 555. Στην Αττική, λειτουργούν 231 κλίνες ενώ ακόμα 24 παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως εξειδικευμένου νοσηλευτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν