ΠΟΕΔΗΝ: Πέταξαν πλαστικές βαρκούλες και πούρα έξω από το Μαξίμου

  • Γιάννα Σουλάκη
Με πλακάτ, ντουντούκες και συνθήματα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έδωσαν δυναμικό παρόν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημόσια Υγεία, όπως λένε.

Η δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων που πραγματοποιούν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, ξεκίνησε από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας.  Η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα προβλήματα που μαστίζουν τη Δημόσια Υγεία.  

Το πρωί οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία πέρασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί οι διαδηλωτές πέταξαν πλαστικές βαρκούλες και πούρα, θέλοντας να καυτηριάσουν τη στάση του πρωθυπουργού στις περσινές καλοκαιρινές διακοπές του στο σκάφος. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατέληξαν στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΣΥ αλλά και για τους μισθούς πείνας των 640 ευρώ.

«Κινητοποιούμαστε για άλλη μία φορά, αν και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για να αναδείξουμε το χάλι της Δημόσιας Υγείας που δεν αντιστρέφεται, επειδή κόβουν κορδέλες στα ντουβάρια. Προσπαθούν από τους εξουθενωμένους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και ΕΚΑΒ να επιτύχουν τα υπερπλεονάσματα για να μοιράζουν εκλογικά επιδόματα φτώχιας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ – Καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα στην Υγεία