ΠΟΕΔΗΝ: Πανηγυρική ανακοίνωση για τις εσωτερικές εκλογές της

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που διεξήχθη 14-15-16 Φεβρουαρίου . Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια, τα Κέντρα Υγείας "νίκησαν τη Κυβερνητική προπαγάνδα" σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Στην εκλογική διαδικασία αναμετρήθηκαν από τη μία ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός παρέα με τις παραφυάδες του που ήθελαν να χαλάσουν την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και από την άλλη ο κινηματικός αντιμνημονιακός συνδικαλισμός.

Νίκησαν οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί να ανήκει στους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών, στους εργασιακά εξουθενωμένους και κατασυκοφαντημένους εργαζόμενους της Υγείας και της Πρόνοιας και όχι στον κο Πολάκη.

Ήθελαν να καταστήσουν την ΠΟΕΔΗΝ εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υγείας, τις αρμοδιότητες της οποίας με ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ θα αναλάβει ο Αν. Υπουργός Υγείας.  Δεν το κατάφεραν.

Όλοι οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τους αντιπροσώπους που εξέλεξαν στις τοπικές εκλογές. Δεν ενέδωσαν σε εκβιασμούς, σε πιέσεις από τις Διοικήσεις, το παρασκήνιο και ψήφησαν όσους αγωνίζονται, όσους δεν συμβιβάζονται.

Η παράταξη

Η παράταξή μας «Δημοκρατική Συνεργασία», αισθάνεται υπερήφανη και δικαιωμένη. Πρώτα από όλα για την άνευ προηγουμένου συμμετοχή. Ψήφισαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι από ποτέ, παρότι δια χειρός Σύριζα-Ανέλ λιγόστεψαν οι εργαζόμενοι την τελευταία τριετία 10.000 και συνολικά 30.000 κατά τα χρόνια των Μνημονίων. Τι έλεγε ο Πολάκης; Οι εργαζόμενοι μας γύρισαν την πλάτη. Τι έχει τώρα να πει;

Η παράταξή μας ηγείται του Συνδικαλιστικού Υγειονομικού και Προνοιακού κινήματος και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σκύψει ούτε στιγμή το κεφάλι στις Μνημονιακές πολιτικές. Δικαιωμένη για τους μαχητικούς αγώνες που πραγματοποίησε την τριετία που παρήλθε. Για την εμπεριστατωμένη ανάδειξη των προβλημάτων. Όλοι μαζί νικήσαμε το κράτος, το παρακράτος, τους Διοικητές, τη λάσπη, τις αήθεις επιθέσεις Κυβερνητικών Στελεχών και του Αν. Υπουργού Υγείας. Το είδατε! Κατάπιε την γλώσσα του!!!

Που είναι οι αναρτήσεις ότι χάνουμε ή χάσαμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Άλαλος. Είμαστε εδώ! Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό, ούτε στιγμή να υπερασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία την Πρόνοια, τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Θα νιώθουν κάθε ημέρα την ανάσα μας.

Δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα.

Ό,τι και να κάνει το παρακράτος Πολάκη οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας. Όχι μόνο όσοι μας ψήφισαν. Ακόμη και όσοι δεν μας ψήφισαν. Τους κατανοούμε εκβιάστηκαν, απειλήθηκαν, υπέκυψαν. Όμως ξημερώνουν καλύτερες ημέρες. Δεν θα συνθλίψουμε την νέα ενότητα που πετύχαμε με στείρες μικροσυνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες ενδοκλαδικές αντιθέσεις. Θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα. Πάντα με επιχειρήματα θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας των εργαζομένων που με αυτοθυσία κρατάνε όρθιο το σύστημα.

Δεν θα αφήσουμε να καταντήσει η Δημόσια Υγεία και η Πρόνοια ανταγωνιστικό – ανταποδοτικό προϊόν. Η Υγεία, η Πρόνοια, είναι τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά και θα τα προστατέψουμε. Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στο Ανθυγιεινό επίδομα. Θέλουν δε θέλουν θα μας εντάξουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να σταματήσει η φάμπρικα των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων εδώ και τώρα. Οι αγώνες που θα ξεδιπλώσουμε το επόμενο διάστημα θα καταπλήξουν.

Τα Κυβερνητικά Στελέχη αγωνίζονται για τις καρέκλες. Στοχοποιούν όποιον τις θέτει σε κίνδυνο. Εμείς αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Σύμμαχοί μας οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, όλος ο Ελληνικός λαός.

Η παράταξή μας σημείωσε σημαντική άνοδο στις εκλογές ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ.

Κατέγραψε ποσοστό 34% από 30,5% στο προηγούμενο συνέδριο με ρεκόρ συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογικές διαδικασίες. Ψήφισαν 40.558  εργαζόμενοι. Ποσοστό συμμετοχής ρεκόρ  που ξεπέρασε το 80%.

Σήκωσαν ψηλά το κεφάλι οι εργαζόμενοι. Δεν φοβήθηκαν, δεν τρομοκρατήθηκαν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαστε χαρούμενοι και συγκινημένοι.  Μας συνεχάρησαν όλοι πλην του Αν. Υπουργού Υγείας. Τίτλος τιμής είναι αυτό. Περιμένουμε κάποια ανάρτηση περί αυτού στο face book. Τρία χρόνια με την παράταξή μας ασχολούνταν. Τώρα τι έπαθε και εξαφανίστηκε;

Η παράταξή μας δεν θα ξεχάσει ποτέ τις αντιδημοκρατικές, αντιδεοντολογικές  συμπεριφορές, την καθεστωτική νοοτροπία. Δεν μας τρομάζουν οι μηνύσεις, οι αγωγές αποζημίωσης των Διοικητών των Νοσοκομείων κατ’ εντολή Πολάκη. Όταν ξεκαβαλήσουν το καλάμι της εξουσίας, θα δουν πιο καθαρά τα πράγματα.

Είμαστε δυνατοί, ισχυροί περισσότερο από ποτέ. Οι Κυβερνητικές επιθέσεις μας δυναμώνουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Κανείς δεν γνωρίζει, δεν προσεγγίζει τα προβλήματα καλύτερα από εμάς. Το επιβεβαιώνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ότι είμαστε αυθεντίες. Και άλλοι γνωρίζουν τα προβλήματα. Τα κρύβουν όμως επειδή συμβιβάστηκαν. Ωραιοποιούν την κατάσταση. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε. Αυτή είναι η διαφορά μας. Αυτή είναι η εντολή που λάβαμε από το Συνέδριο. Είστε, είμαστε χαρούμενοι. Είναι η πρώτη μεγάλη νίκη που πετύχαμε μετά από καιρό κατά της Μνημονιακής αμνησίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση. Έπεται συνέχεια.

Η Κυβέρνηση κλαίει, οδύρεται για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΟΕΔΗΝ.

Ξέρει τι τους περιμένει. Τους αποκαλύπτουμε. Οι εργαζόμενοι πανηγυρίζουν για τους αγώνες που έρχονται.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Η Κυβέρνηση σιωπά με το νέο συσχετισμό της ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό κάτι σημαίνει. Φοβάται!! Κέρδισαν οι εργαζόμενοι. Θα δικαιώσουμε την ψήφο σας ,την επιλογή σας. Ακόμη και όσους αμφέβαλαν και δεν μας ψήφισαν. Δεν μας νοιάζει διόλου ποιος κυβερνάει αλλά πως κυβερνάει. Τα κείμενα του Συνεδρίου είναι στην διάθεσή σας. Με βάση αυτά θα πορευτούμε.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Έχει αξία να κλείσουμε την ανακοίνωσή μας με ένα μήνυμα που λάβαμε από έναν εργαζόμενο μακρινού περιφερειακού Νοσοκομείου.

Γράφει:

Το Συνέδριο ήταν μια νίκη όχι μόνο της παράταξής σας, αλλά των εργαζομένων. Είναι θρίαμβος!!! Πρέπει να το φωνάζετε, να το γιορτάζετε, να το πανηγυρίζετε κάθε ημέρα. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Έχει τεράστια σημασία γιατί έγινε απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο παρακράτος!!!!

Συναδελφικά……

Αγώνας –Αγώνας –αγώνας.